Kirjakaupan myyjä

Ammatit Julkaistu

Kirjakaupan myyjä myy kirjakaupassa tai tavaratalon erikoisosastolla kirjoja ja muita tuotteita. Työhön kuuluu asiakkaiden neuvontaa, kassatyötä ja tuotteiden esillalaittoa. Ammatti edellyttää asiakaspalvelutaitoja, tuotteiden tuntemusta ja kiinnostusta kirjallisuuteen.

Kirjakaupat, tavaratalojen kirjaosastot ja verkkokaupat.

Selaa avoimia työpaikkoja: Kirjakaupan myyjä

Kirjakaupan myyjältä edellytetään asiakaspalvelutaitoja sekä tuotteiden tuntemusta. Ammatissa tarvitaan itsenäisyyttä ja oma-aloitteisuutta. Kaupan alan työssä korostuu myös yhteistyön tekeminen, joten vuorovaikutustaidot ovat tarpeen.

Työhön kuuluu myös kirjojen asettelua hyllyille, mikä edellyttää riittävän hyvää fyysistä kuntoa. Pölyallergia voi haitata työskentelyä.

Kielitaito on työssä tarpeen. Kirjakaupan myyjän työ edellyttää kiinnostusta kirjallisuuteen ja alan jatkuvaa seuraamista.

Kirjakauppaliitto järjestää kirjakauppa-alan myyjille ja asiakaspalvelutehtävissä toimiville suunnattua libristikoulutusta.

Toisella asteella voi suorittaa liiketoiminnan perustutkinnon (merkonomi). Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös liiketoiminnan ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto, joissa molemmissa on myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. Lisäksi kursseja järjestävät yritysten omat koulutusorganisaatiot. 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

2508 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto