Kodinkonemyyjä

Ammatit Julkaistu

Kodinkonemyyjä myy kodinkoneita ja niihin liittyviä tuotteita, kuten jääkaappeja, pakastimia, astianpesukoneita, pyykinpesukoneita ja uuneja. Kodinkonemyyjän tehtäviin kuuluu tuotteiden esittely, asiakkaiden opastaminen oikean tuotteen valinnassa, tilausten vastaanottaminen ja kassatyöskentely. Lisäksi kodinkonemyyjän tulee pysyä ajan tasalla uusista tuotteista ja teknologioista. Ammatissa tarvitaan asiakaspalvelutaitoja, oma-aloitteisuutta ja myyntihenkisyyttä.

Elektroniikkaliikkeet, tavaratalojen erikoisosastot ja verkkokaupat.

Selaa avoimia työpaikkoja: Kodinkonemyyjä

Kodinkonemyyjältä edellytetään asiakaspalvelutaitoja, myyntihenkisyyttä ja tuotteiden tuntemusta. Työ edellyttää kiinnostusta kodinkoneisiin ja elektronisiin laitteisiin.

Ammatissa tarvitaan oma-aloitteisuutta ja yhteistyötaitoja. Kielitaidosta on etua työssä. Oman alan kehitystä on seurattava jatkuvasti.

Työhön kuuluu seisomista, liikkumista sekä usein myös tavaroiden nostelua ja siirtoa, minkä vuoksi työssä tarvitaan riittävän hyvää fyysistä kuntoa.

Toisella asteella voi suorittaa liiketoiminnan perustutkinnon (merkonomi). Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös liiketoiminnan ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto, joissa molemmissa on myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. 

Ammatillista täydennyskoulutusta tarjoavat Markkinointi-instituutti sekä eri oppilaitosten yhteydessä toimivat täydennyskoulutusorganisaatiot. Lisäksi kursseja järjestävät yritysten omat koulutusorganisaatiot. 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

2508 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto