Kokoonpanija, elektroniikka- ja sähköteollisuus

Ammatit Julkaistu

Elektroniikka- ja sähköteollisuudessa työskentelevän kokoonpanijan työ on pääasiassa laitteiden kokoamista ja testaamista. Työ tehdään usein vaihetyönä, jolloin kukin työntekijä hoitaa yhden valmistuksen työvaiheen. Ammatissa tarvitaan tuotantomenetelmien hallinnan ja sorminäppäryyden lisäksi tarkkuutta, hyvää näköä ja ripeyttä

Kokoonpanijalta edellytetään sähkö- ja elektroniikkateollisuuden tuotantomenetelmien hallintaa. Solutuotanto edellyttää työntekijältä useiden työvaiheiden ja koneiden hallintaa.

Ammatissa tarvitaan tarkkuutta, huolellisuutta, sorminäppäryyttä ja nopeutta. Hyvä keskittymiskyky on tarpeen, lisäksi on sopeuduttava samanlaisina toistuviin työvaiheisiin. Työntekijältä vaaditaan hyvää näön tarkkuutta, sillä komponentit voivat olla millimetrin kokoisia.

Istumatyö, jossa tehdään koko ajan käsillä saattaa rasittaa niskaa, hartioita ja selkää. Allergiat saattavat olla este ammatissa toimimiselle.

Työnantaja perehdyttää yleensä kokoonpanijan tehtäviin.

Ammatillisissa aikuiskoulutuskeskuksissa järjestetään tehtävään valmentavia kursseja.

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

2647 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Ammattialat