Kosmetiikkamyyjä

Ammatit Julkaistu

Kosmetiikkamyyjä myy kosmetiikkaa, hajuvesiä ja muita kauneudenhoitotuotteita esimerkiksi tavaratalon kosmetiikka-osastolla, kauneuskeskuksessa tai alan erikoisliikkeessä. Työssä tarvitaan asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaitoja sekä kauneudenhoitoalan tuotteiden ja trendien tuntemusta.

Tavaratalojen kosmetiikkaosastot, alan erikoisliikkeet, kauneuskeskukset, kauneushoitolat ja verkkokaupat.

Selaa avoimia työpaikkoja: Kosmetiikkamyyjä

Kosmetiikkamyyjän työ edellyttää kiinnostusta kauneudenhoitoalaan sekä alan tuotteiden tuntemusta ja trendien jatkuvaa seuraamista. Henkilökohtainen myyntityö edellyttää asiakaspalvelutaitoja, myyntihenkisyyyttä ja oma-aloitteisuutta. Myös kielitaito on tarpeen. Siisti ja huoliteltu ulkonäkö on eduksi myyntityössä.

Seisomatyö edellyttää hyvää fyysistä terveyttä. Kemikaaliallergioista voi olla haittaa ammatissa.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon (kosmetologi tai kosmetiikkaneuvoja). Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinto. Kosmetiikkamyyjällä voi olla myös esimerkiksi työantajayrityksen järjestämä oma koulutus. 

Kosmetiikkamyyjällä voi olla myös jokin kaupallisen alan koulutus, esimerkiksi liiketoiminnan perustutkinto (merkonomi). Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös liiketoiminnan ammattitutkinto, myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. 

Kauneudenhoitoalan ammattikorkeakoulututkinto on estenomi (AMK). 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

2508 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Hyödyllisiä linkkejä