Kumituotevalmistaja

Ammatit Julkaistu

Kumituotevalmistajat työskentelevät kumiteollisuuden tuotantolaitoksissa valmistaen esimerkiksi renkaita tai erilaisia teknisiä osia. Tehtäviin kuuluu tuotteiden valmistamista automatisoitujen prosessien avulla tai käsityönä. Työnkuvaan kuuluu myös esimerkiksi huoltotehtäviä ja laadunvalvontaa. Ammatissa tarvitaan teknistä osaamista, huolellisuutta, pitkäjännitteisyyttä, itsenäistä työskentelyotetta sekä yhteistyötaitoja.

Kumituotevalmistajan on tunnettava tuotantoprosessi, hallittava alan valmistusmenetelmät sekä tunnettava raaka-aineet. Työ edellyttää teknistä osaamista. Automatisoidussa tuotannossa korostuvat prosessien tuntemus ja tarkkaavaisuus, käsityövaltaisessa puolestaan kädentaidot.

Kunnossapitotehtävät edellyttävät huolto- ja korjausosaamista. Laadunvalvonnassa on hallittava eri testausmenetelmät. Ammatti edellyttää huolellisuutta ja pitkäjännitteisyyttä sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja yhteistyötaitoja.

Työssä on huomioitava yrityksen laatuvaatimukset ja työturvallisuus. Alan tuotantotekniikoiden ja tuotteiden kehitys edellyttää uuden oppimista.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon (muovi- ja kumituotevalmistaja).  

Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös tuotantotekniikan ammattitutkinto, muovi- ja kumitekniikan osaamisala. 

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

3516 €/kk

Yksityinen sektori

3516 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Ammattialat