Kuvaussihteeri

Ammatit Julkaistu

Kuvaussihteeri järjestää ja hoitaa monenlaisia käytännön asioita tv-, elokuva- ja videotuotannoissa. Tehtäviin kuuluu mm. yhteydenpito työryhmään sekä aikatauluista, rekvisiitasta ja kuvauspaikoista huolehtiminen. Työssä tarvitaan yhteistyötaitoja ja järjestelykykyä.

TV-yhtiöt sekä elokuva- ja videotuotantoyhtiöt.

Selaa avoimia työpaikkoja: Kuvaussihteeri

Kuvaussihteerin tulee tuntea elokuvatekniikkaa ja tuotantosuunnittelua. Työssä tarvitaan myös taiteellista silmää. Hyvä ja selkeä suullinen ja kirjallisen ilmaisun taito on tarpeen. Työryhmän kanssa työskentely vaatii yhteistyökykyä ja neuvottelutaitoja sekä ulospäin suuntautunutta luonnetta.

Kuvausaikatauluista ja kuvauspaikoista huolehtiminen edellyttää käytännöllisyyttä ja järjestelykykyä. Kuvaussihteerin tulee kyetä ohjaamaan mm. avustajia, mikä edellyttää tietynlaisen esimiesaseman omaksumista.

Toisella asteella voi suorittaa media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon. Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös media-alan ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto.Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. 

Ammattikorkeakouluissa voi suorittaa kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinnon medianomi (AMK) elokuvan ja television tai media-alan opintoihin suuntautuen. Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa voi opiskella esimerkiksi elokuva- ja tv-tuotantoa. Ylempi korkeakoulututkinto on taiteen maisteri. Alempi korkeakoulututkinto on taiteen kandidaatti. 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

2928 €/kk

Yksityinen sektori

2946 €/kk

Julkinen sektori

2847 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Ammattialat