Lentokonelevyseppä

Ammatit Julkaistu

Lentokonelevyseppä tekee lentokoneiden ja helikoptereiden rakenteiden levytöitä sekä valmistaa rakenteiden osia. Lentokonelevyseppiä työskentelee lentoyhtiöiden, lentokonekorjaamoiden, lentokoneita valmistavien yritysten ja Puolustusvoimien palveluksessa. Ammatissa tarvitaan alan työmenetelmien hallintaa sekä materiaalien tuntemusta, huolellisuutta ja yhteistyötaitoja.

Lento- ja lentopalveluyhtiöissä, lentokonekorjaamoissa, lentokoneita valmistavissa yritysissä ja Puolustusvoimissa.

Selaa avoimia työpaikkoja: Lentokonelevyseppä

Lentokonelevysepältä edellytetään levyntyöstömenetelmien hallintaa, materiaalien tuntemusta sekä kädentaitoja. Ammatissa tarvitaan myös koneiden, laitteiden ja työvälineiden käyttötaitoa. Tarkkuutta vaaditaan työohjeiden noudattamisessa. 

Ammatissa tarvitaan silmien ja käsien hyvää koordinaatiota. Työ edellyttää sekä oma-aloitteisuutta että yhteistyökykyä. Kielitaitoa, varsinkin englannin kielen taitoa, tarvitaan yhä useammin vieraskielisten teknisten selvitysten ja työohjeiden ymmärtämiseksi.

Ammatti edellyttää hyvää fyysistä kuntoa. Työtä tehdään seisten, kyykistellen, jopa makuullaan ja kontaten sekä muissa hankalissa asennoissa.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon. Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa myös lentokoneasennuksen perustutkinnon. Tutkintonimike on lentokoneasentaja. Perustutkinnot voi suorittaa myös oppisopimuksella. 

Ammattitaidon kartuttua voidaan suorittaa tuotantotekniikan ammattitutkinto levy- ja hitsaustekniikkaan suuntautuen sekä tuotantotekniikan erikoisammattitutkinto. Mahdollista on suorittaa myös lentokonetekniikan ammattitutkinto ja lentokonetekniikan erikoisammattitutkinto. 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

3023 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto