Liikuntapaikkojenhoitaja

Ammatit Julkaistu

Liikuntapaikkojenhoitaja työskentelee ulko- ja sisäliikuntapaikkojen hoito- ja kunnossapitotehtävissä sekä asiakaspalvelu- ja valvontatehtävissä. Tehtäviin kuuluu myös siistimistä ja pieniä korjaustöitä. Liikuntapaikkojen hoitajat työskentelevät yleensä kuntien ja kaupunkien palveluksessa. Ammatissa osata toimia itsenäisesti ja viihtyä ulkotöissä.

Kunnat, kaupungit ja yksityiset urheilutilat.

Selaa avoimia työpaikkoja: Liikuntapaikkojenhoitaja

Liikuntapaikkojenhoitaja osaa toimia vaihtelevissa liikuntaympäristöissä eri vuodenaikoina suunnitellen työtehtävät sää- ja käyttöolojen mukaisesti. Liikuntapaikkahoitajalla on taito käyttää liikuntapaikkojen hoidossa käytettäviä koneita ja laitteita turvallisesti sekä tehdä ennakoivat huoltotyöt liikuntapaikkojen päällysteiden, pintamateriaalien, valaistuksen, LVI- ja informaatiotekniikan vaatimusten mukaisesti. Liikuntapaikkojenhoitaja tuntee tärkeimpien liikuntalajien vaatimukset suorituspaikoille ja osaa opastaa asiakkaita liikuntapaikkojen turvalliseen käyttöön.

Tehtävien hoidossa tarvitaan tunnollisuutta. Omakohtainen kokemus liikuntaharrastuksista on eduksi. Myös ensiaputaitoja tarvitaan. Liikuntapaikkojenhoitajan on tunnettava myös erityisryhmien liikunnan harrastamisen edellytykset.

Liikuntapaikkojenhoitajaksi voi kouluttautua suorittamalla liikuntapaikka-alan ammattitutkinnon ja liikuntapaikka-alan erikoisammattitutkinnon. Tutkinto on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

2548 €/kk

Yksityinen sektori

2547 €/kk

Julkinen sektori

2549 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto