Markkinointiassistentti

Ammatit Julkaistu

Markkinointiassistentti tukee markkinointitiimiä erilaisissa tehtävissä. Markkinointiassistentin ammatissa on hallittava monia asioita. Tehtäviin voi kuulua esimerkiksi aikataulujen yhteensovittamista ja yhteydenpitoa eri tahoihin. Ammatissa edellytetään huolellisuutta sekä yhteistyötaitoja.

Mainos- ja markkinointitoimistot sekä yritysten markkinointiosastot.

Selaa avoimia työpaikkoja: Markkinointiassistentti

Markkinointiassistentin tehtävät voivat vaihdella paljon organisaation mukaan, mutta yleensä tehtävänä on markkinointiin liittyvien toimien tukeminen, mikä edellyttää markkinoinnin tuntemusta ja organisointitaitoja. Ammatissa vaaditaan projektinhallinnan taitoja, kuten aikatalutus ja viestintä. Lisäksi tarvitaan yhteistyö- ja neuvottelutaitoja, omatoimisuutta ja huolellisuutta.

Ammatissa vaaditaan markkinoinnissa käytettävien digitaalisten alustojen käytön osaamista, kuten verkkosivut ja sosiaalinen media. Markkinointiassistentit osallistuvat usein tapahtumien järjestämiseen, mikä edellyttää paineensietokykyä ja esiintymistaitoa. Markkinointimateriaalien kanssa vaaditaan tarkkuutta ja visuaalista silmää.

Usein tarvitaan myös kielitaitoa. Mainostoimistossa työskentely edellyttää sopeutumista kiireiseen työrytmiin.

Toisella asteella voi suorittaa liiketoiminnan perustutkinnon (merkonomi). Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös liiketoiminnan ammattitutkinto sekä erikoisammattitutkinto. Toisen asteen ammatillinen perustutkinto voidaan suorittaa myös oppisopimuksella. 

Ammattikorkeakouluissa voi opiskella markkinointia ja suorittaa liiketalouden ammattikorkeakoulututkinnon, tradenomi (AMK).

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

3555 €/kk

Yksityinen sektori

3609 €/kk

Julkinen sektori

2995 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto