Metsätalouden harjoittaja

Ammatit Julkaistu

Metsätalouden harjoittajien työ on metsänhoitoa, puunkorjuuta ja puun myyntiä. Metsänhoitajat ovat yrittäjiä, jotka omistavat metsät, joissa työskentelevät. Tehtäviin kuuluu sekä suunnittelua että toteutusta. Työssä tarvitaan metsänhoidon tuntemusta sekä itsenäistä työskentelyotetta ja yrittäjähenkisyyttä.

Metsätalouden harjoittaminen edellyttää monenlaisia tietoja metsätaloudesta, ympäristönhoidosta ja tekniikasta. Ammatti edellyttää myös liiketalouden tuntemusta ja suunnitteluosaamista. Työssä tarvitaan yrittäjyyden, markkinoinnin ja asiakaspalvelun osaamista.

Metsätalouden harjoittajan on kyettävä itsenäiseen työhön ja päätöksentekoon. Metsätalouden harjoittajan on työskenneltävä ulkona luonnossa kaikissa sääoloissa. Teknologinen kehitys on tehnyt työstä fyysisesti kevyempää ja lisännyt työturvallisuutta.

Toisella asteella voi suorittaa metsäalan perustutkinnon. Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös metsäalan ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. 

Ammattikorkeakouluissa voi suorittaa luonnonvara-alan ammattikorkeakoulututkinnon, metsätalousinsinööri (AMK). Helsingin yliopistossa ja Itä-Suomen yliopistossa voi suorittaa maatalous- ja metsätieteiden maisterin tutkinnon. Maisterin tutkinnon metsätieteellisessä koulutusohjelmassa suorittaneelle myönnetään metsänhoitajan arvo. 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

2244 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Ammattialat