Muovituotevalmistaja

Ammatit Julkaistu

Muovituotevalmistajat valmistavat lukuisia erilaisia muovituotteita, jotka vaihtelevat elintarvikepakkauksista ajoneuvojen osiin. Tyypillisiä tehtäviä muoviteollisuuden tuotantolaitoksissa ovat koneiden käyttö, automatisoitujen prosessien valvonta, laadunvalvonta ja huoltotyöt. Ammatissa tarvitaan mm. tuotantoprosessien tuntemusta ja valmistusmenetelmien hallintaa sekä huolellisuutta, oma-aloitteisuutta ja yhteistyötaitoja.

Muoviteollisuuden yritykset, jotka valmistavat erilaisia muovituotteita sekä muoveja ja niiden lisä- ja apuaineita.

Selaa avoimia työpaikkoja: Muovituotevalmistaja

Muovituotevalmistajan on tunnettava tuotantoprosessi, eri valmistusmenetelmät ja raaka-aineet. Automatisoidussa tuotannossa korostuvat säätö- ja valvontatehtävät, käsityövaltaisessa puolestaan kädentaidot. Ammatissa on hallittava myös laadunvalvonta sekä huolto- ja korjaustoimenpiteet. Työ on osattava tehdä yrityksen laatuvaatimusten mukaisesti.

Työ edellyttää vastuullisuutta, huolellisuutta ja tarkkaavaisuutta. Muovituotevalmistajan on kyettävä sekä oma-aloitteiseen ja itsenäiseen työskentelyyn että ryhmätyöhön.

Työturvallisuus ja kaikki siihen liittyvät asiat on huomioitava aina koneiden ja materiaalien kanssa toimittaessa. Alan tuotantotekniikoiden ja tuotteiden kehitys edellyttää uuden oppimista.

 

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon (muovi- ja kumituotevalmistaja).  

Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös tuotantotekniikan ammattitutkinto. 

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

2956 €/kk

Yksityinen sektori

2956 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Hyödyllisiä linkkejä

Ammattialat