Pakolaistyöntekijä

Ammatit Julkaistu

Pakolaistyöntekijä neuvoo ja ohjaa vastaanottokeskuksessa asuvia turvapaikanhakijoita. Hän vastaa kuljetusten, tulkkipalvelujen ja kielenopetuksen järjestämisestä sekä avustaa ongelmatilanteissa. Työssä tarvitaan joustavuutta, järjestelykykyä, ymmärtäväisyyttä, suvaitsevaisuutta ja vuorovaikutustaitoja.

Pakolaistyöntekijät toimivat pääasiassa turvapaikanhakijoille tarkoitetuissa vastaanottokeskuksissa, joita ylläpitää valtion lisäksi Suomen Punainen Risti.

Selaa avoimia työpaikkoja: Pakolaistyöntekijä

Työssä vaaditaan joustavuutta, järjestelykykyä, ymmärtäväisyyttä, suvaitsevaisuutta ja vuorovaikutustaitoja. Oma-aloitteisuus on työssä tarpeen.

Soveltuva kielitaito on välttämätön, aikaisempi monikulttuurinen kokemus eduksi. Tietotekniikan käyttötaidot ja ajokortti ovat tarpeellisia.

Esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan koulutus soveltuu tehtävään. Joissakin ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa voi suorittaa monikulttuurisuusopintoja.

Ammatissa jo toimiville on järjestetty ulkomaalaistyöhön ja pakolaisasioihin perehdyttävää koulutusta.

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

3689 €/kk

Yksityinen sektori

3451 €/kk

Julkinen sektori

3718 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Ammattialat