Palkanlaskija

Ammatit Julkaistu

Palkanlaskija laskee työntekijöiden palkat, tekee tilityksiä, kirjoittaa palkkahallintoon liittyviä asiakirjoja ja tilastoi. Työssä vaaditaan laskentataitoja, tarkkuutta, huolellisuutta ja palvelualttiutta. Palkanlaskijoita työskentelee eri toimialojen yritysten, yhteisöjen ja laitosten palveluksessa.

Palkanlaskijoita työskentelee erilaisten yritysten, yhteisöjen ja laitosten palveluksessa niin julkisella kuin yksityiselläkin sektorilla muun muassa tilitoimistoissa.

Selaa avoimia työpaikkoja: Palkanlaskija

Palkanlaskijalta vaaditaan tarkkuutta, huolellisuutta, järjestelmällisyyttä, palvelualttiutta ja hyvää muistia. Palkanlaskijan on osattava soveltaa palkkoihin liittyvää keskeistä työlainsäädäntöä ja omassa organisaatiossa noudatettavia työ- tai virkaehtosopimuksia.

Monissa työtehtävissä edellytetään hyvää kielitaitoa. Ammatissa on hallittava toimisto-ohjelmien ja taloushallinnon ohjelmien käyttö. Palkanlaskijan on osattava työskennellä kiireen aiheuttaman paineen alaisena. Työ on sidottu määräaikoihin kuten palkanmaksupäiviin. Työ on suoritettava joustavasti, nopeasti ja luotettavasti.

Istumatyö ja runsas päätetyöskentely saattavat rasittaa hartioita, olkapäitä ja selkää.

Toisella asteella voi suorittaa liiketoiminnan perustutkinnon, merkonomi. Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. 

Ammattitaidon kartuttua on mahdollista suorittaa myös liikennetoiminnan ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto. 

Ammattikorkeakouluissa voi suorittaa liiketalouden ammattikorkeakoulututkinnon, tradenomi (AMK). 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

2800 €/kk

Yksityinen sektori

2817 €/kk

Julkinen sektori

2749 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Ammattialat