Pankkitoimihenkilö

Ammatit Julkaistu

Pankkitoimihenkilö tekee asiakaspalvelutyötä pankkikonttorin tiskillä. Tehtäviin kuuluvat mm. tilien avaamiset sekä panot ja nostot. Pankkitoimihenkilöltä edellytetään pankkitoiminnan tuntemuksen lisäksi asiakaspalvelutaitoja, tarkkuutta ja huolellisuutta.

Pankkitoimihenkilön tärkein työväline on hänen oma persoonansa. Hänellä on vastuu asiakastyytyväisyydestä, mikä luo mielikuvaa pankista. Asiakaspalvelutyössä tarvitaan vuorovaikutustaitoja. Työhön kuuluu yhteisymmärryksen aikaansaaminen asiakkaan kanssa.

Työssä tarvitaan ulospäin suuntautuneisuutta, rauhallisuutta, kärsivällisyyttä ja huolellisuutta. Kritiikki ja palaute kohdistuvat helposti pankkitoimihenkilöön, koska hän on ensimmäinen asiakkaan konttorissa kohtaama virkailija.

Työssä esiintyy ajoittain kiirettä, jolloin tarvitaan stressinsietokykyä.

Sopiva pohjakoulutus on esimerkiksi liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto. Liiketalouden ammattikorkeakoulututkinnon, tradenomi (AMK), voi suorittaa ammattikorkeakouluissa. 

Liiketoiminnan perustutkinnon, merkonomi, voi suorittaa toisen asteen oppilaitoksissa. 

Pankit järjestävät työntekijöilleen henkilöstökoulutuksena erilaista täydennyskoulutusta. 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

3031 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Hyödyllisiä linkkejä