Sairaala-apulainen

Ammatit Julkaistu

Sairaalassa-apulainen työskentelee terveydenhuollon tukitehtävissä avustaen hoitohenkilökuntaa ja potilaita. Heidän tehtäviinsä voi kuulua avustavaa työtä, kuten potilaiden hoitoon liittyviä tehtäviä, siivousta, ruoanjakelua tai tekstiilihuoltoa. Työpaikkoja on sairaaloissa, terveyskeskuksissa ja vanhainkodeissa. Ammatissa tarvitaan yhteistyötaitoja ja palveluhenkisyyttä.

Sairaaloissa, terveyskeskuksissa tai vanhainkodeissa.

Selaa avoimia työpaikkoja: Sairaala-apulainen

Sairaala-apulaisen työssä tarvitaan palveluhenkisyyttä, sillä työhön liittyy potilaiden avustamista liikkumisessa, peseytymisessä, ruokailussa ja muissa päivittäisissä toiminnoissa. Työ on ihmisläheistä, joten sairaala-apulaisen täytyy tulla toimeen erilaisten ja eri-ikäisten potilaiden kanssa.

Myös huolellisuutta tarvitaan, sillä sairaalassa-apulaiset voivat osallistua sairaalan tilojen siivoukseen ja desinfiointiin, mikä on tärkeää tartuntatautien leviämisen ehkäisemiseksi. Yhteistyötaitoja tarvitaan yhteistyössä muun henkilökunnan kanssa. 

Allergiat voivat haitata alalla työskentelyä.

Toisella asteella voi suorittaa puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon (toimitilahuoltaja). Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

2320 €/kk

Yksityinen sektori

2236 €/kk

Julkinen sektori

2371 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Ammattialat