Suunnitteluassistentti

Ammatit Julkaistu

Tekninen piirtäjä/suunnitteluassistentti  tuottaa teknisiä piirustuksia esimerkiksi rakennusalan tai kone- ja metallituotealan tarpeisiin. Tehtäviin kuuluu myös suunnitelmien ja asiakirjojen arkistointia, julkaisujen laatimista ja toimistotöitä. Tekniset piirtäjät/suunnitteluassistentit  työskentelevät pääasiassa suunnittelutoimistoissa ja teollisuuslaitoksissa. Ammatissa tarvitaan suunnitteluohjelmistojen hallintaa, tarkkuutta, pitkäjännitteisyyttä ja ryhmätyötaitoja.

Suunnittelutoimistot. Insinööritoimistot. Arkkitehtitoimistot. Elektroniikka- ja sähköteollisuus. Kone- ja metallituoteteollisuus. Rakennusala. Kaupunkien, kuntien ja valtion suunnittelutoimistot.

Selaa avoimia työpaikkoja: Suunnitteluassistentti

Suunnitteluassistentin on osattava laatia tekniset piirustukset standardien mukaisin esittämistavoin. Työssä on hallittava tietotekniikka ja tarvittavat suunnittelu- ym. ohjelmistot.

Ammatissa tarvitaan oma-aloitteisuutta, tarkkuutta, pitkäjännitteisyyttä ja järjestelmällisyyttä. Yhteistyö- ja ryhmätyötaidot ovat tarpeen suunnitteluryhmissä ja asiakaspalvelutyössä.

Markkinointitehtävissä tarvitaan markkinointiosaamista. Ammattitaidon ylläpitäminen ja jatkuva kouluttautuminen on tarpeen tietoteknisten työvälineiden kehittymisen myötä.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa teknisen suunnittelun perustutkinnon (suunnitteluassistentti). Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. 

 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

3261 €/kk

Yksityinen sektori

3378 €/kk

Julkinen sektori

2624 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto