Turkkuri

Ammatit Julkaistu

Turkkuri hallitsee turkisten valmistusprosessin mallin suunnittelusta valmistukseen. Turkkurit työskentelevät turkisalan yrityksissä tai yrittäjinä. Ammatissa tarvitaan monipuolisia kädentaitoja ja tyylitajua.

Turkisalan yritykset. Turkkuri voi työskennellä myös yrittäjänä.

Selaa avoimia työpaikkoja: Turkkuri

Turkkien valmistus on käsityötä joka vaatii suunnittelutaitoa, monipuolisia kädentaitoja ja tyylitajua.

Turkin sommittelussa tarvitaan erittäin tarkkaa värisilmää, mutta myös matemaattista osaamista, sillä materiaalien leikkaaminen ja työstäminen vaativat paljon hahmottavaa laskemista.

Asiakaspalvelutaidot oat tarpeen, sillä turkkuri neuvottelee asiakkaan kanssa tälle hyvin henkilökohtaisesta ja kalliista asiasta.

Ammatissa tarvitaan myös pitkäjännitteisyyttä, kykyä itsenäiseen työskentelyyn, ryhmätyötaitoja, huolellisuutta ja arviointikykyä.

Työ edellyttää myös muodin ja trendien seuraamista sekä halua kehittää työtapojaan. Turkisala kehittyy koko ajan, ja turkismateriaalille etsitään jatkuvasti uusia käyttötapoja.

Alalla työskentelyn esteeksi saattaa koitua allergiataipumus eläinten karvoille, pölylle tai eräille kemiallispohjaisille aineille.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa tekstiili- ja muotialan perustutkinnon. 

Vaatetusalaa voi opiskella myös suorittamalla taideteollisuusalan perustutkinnon (artesaani), tuotteen valmistuksen osaamisala. 

Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös tekstiili- ja muotialan ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto. 

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksella.

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

2414 €/kk

Yksityinen sektori

2406 €/kk

Julkinen sektori

2443 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Ammattialat