Uimavalvoja

Ammatit Julkaistu

Uimavalvoja vastaa uimahallin, kylpylän tai yleisen rannan asiakkaiden turvallisuudesta sekä huolehtii yleisestä järjestyksestä ja siisteydestä. Uimavalvojan työ edellyttää tarkkaavaisuutta, hyvää uima- ja vesipelastustaitoa sekä kykyä itsenäiseen päätöksentekoon hätätilanteissa.

Uimahallit, kylpylät ja yleiset uimarannat.

Selaa avoimia työpaikkoja: Uimavalvoja

Uimavalvojan työ edellyttää tarkkaavaisuutta, rauhallisuutta ja kykyä itsenäiseen päätöksentekoon hätätilanteissa sekä hyvää uima- ja vesipelastustaitoa. Ammatissa täytyy olla jatkuvasti valppaana ja tarkkaavainen, jotta pystyy havaitsemaan mahdolliset vaaratilanteet. Uimavalvojalla tulee olla hyvät ensiaputaidot, jotta hän pystyy antamaan nopeaa ja asianmukaista apua  onnettomuustilanteissa.

Uimavalvojan täytyy hallita turvallisuuteen liittyvät käytännöt ja ohjeet. Ulospäinsuuntautunut luonne ja hyvät vuorovaikutustaidot ovat eduksi asiakaspalvelussa.

 

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) ry järjestää muun muassa uinninvalvojakursseja.

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Usein edellytetään Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) hyväksymä uinninvalvojan tai rantapelastajan pätevyyttä tai muuta vastaavaa koulutusta. Lisäksi edellytetään hengenpelastajan testiuinnin suorittamista ja ensiaputaitoja, kuten voimassa oleva EA 1-kortti.

Mediaanipalkka

2445 €/kk

Yksityinen sektori

2528 €/kk

Julkinen sektori

2420 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Ammattialat