Valokuvaustarvikemyyjä

Ammatit Julkaistu

Valokuvaustarvikemyyjä työskentelee alan erikoisliikkeessä tai tavaratalon erikoisosastolla. Työhön kuuluu valokuvaustarvikkeiden myyntiä ja kuvapalveluiden hoitamista. Myyntityössä tarvitaan asiakaspalvelutaitoja, oma-aloitteisuutta sekä alan tuotteiden ja palveluiden tuntemusta. Työ edellyttää kiinnostusta valokuvausalaan.

Valokuvaus- ja valokuvaustarvikeliikkeet sekä tavaratalojen erikoisosastot.

Selaa avoimia työpaikkoja: Valokuvaustarvikemyyjä

Myyntityössä tarvitaan asiakaspalvelutaitoja, oma-aloitteisuutta ja alan tuotteiden ja palveluiden tuntemusta. Työ edellyttää kiinnostusta valokuvausalaan, sorminäppäryyttä ja esteettistä arviointikykyä.

Yrittäjinä toimivilta vaaditaan liiketoiminnan osaamista liittyen esimerkiksi markkinointiin, verotukseen ja kirjanpitoon. Ammatissa vaaditaan hyvää värinäköä.

Monet valokuvaustarvikemyyjät ovat tulleet työhön oman valokuvausharrastuksen ja kiinnostuksen pohjalta. Työhön on pätevöidytty suorittamalla erilaisia alan kursseja. 

Osalla valokuvaustarvikemyyjistä on kaupallisen alan koulutus, esimerkiksi liiketoiminnan perustutkinto (merkonomi). Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös liiketoiminnan ammattitutkinto (myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala), yrittäjän ammattitutkinto ja liiketoiminnan erikoisammattitutkinto (kaupan osaamisala, myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala).  

Osalla on valokuvausalan koulutus. Esimerkiksi toisella asteella voi suorittaa media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon. Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös media-alan ammattitutkinto (valokuvaaja AT) ja erikoisammattitutkinto (valokuvaajamestari). Tutkinnot voidaan suorittaa myös oppisopimuksella.

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

2508 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto