Verkkokauppatyöntekijä

Ammatit Julkaistu

Verkkokauppatyöntekijä työskentelee verkkomyynnin tehtävissä. Työtehtäviin voi asiakaspalvelua, tilausten käsittelyä, tuotteiden pakkaamista, varastonhallintaa, markkinointia sekä erilaisia teknisiä tehtäviä verkkokaupan ylläpitoon ja kehittämiseen liittyen. Verkkokauppatyöntekijöiden vastuut vaihtelevat verkkokaupan koon ja toimintatavan mukaan. Ammatti edellyttää asiakaspalvelutaitoja, järjestelmällisyyttä ja tarkkuutta.

Verkkokauppatyöntekijältä edellytetään eri tuotteiden ja tuoteryhmien sekä verkkokaupan teknisen toiminnan tuntemusta. Ammatissa korostuvat asiakaspalvelutaidot, ongelmanratkaisukyky ja omatoimisuus. Tilausten hallinta ja varastosaldojen ylläpito edellyttää järjestelmällisyyttä ja tarkkuutta sekä hyvää keskittymiskykyä. Tilausten pakkaamisessa tarvitaan sorminäppäryyttä.

Verkkokauppatyössä on eduksi erilaisten verkkokauppa-alustojen ja maksujärjestelmien tuntemus. Myös digitaalisen markkinoinnin ja mainonnan osaaminen on usein tarpeen. Myynninedistämistyössä kyky analysoida tuotteiden sijoittelua ja verkkokaupan toimivuutta on tärkeää.

Verkkokauppatyössä täytyy pitää huolta siitä, että pysyy aikataulussa, mutta yllättävissä tilanteissa joustaa ja muuttaa toimintatapojaan. Ammatti edellyttää halua kehittää omaa osaamistaan jatkuvasti. Työ saattaa vaatia hyvää fyysistä kuntoa, mikäli työhön sisältyy painavien lähetysten nostelua ja kantamista.

Toisella asteella voi suorittaa myös liiketoiminnan perustutkinnon (merkonomi). Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös liiketoiminnan ammattitutkinto (myynnin ja markkinoinnin osaamisala) ja liiketoiminnan erikoisammattitutkinto (kaupan osaamisala, myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala). Tutkinnot voidaan suorittaa myös oppisopimuksella.  

Ammattikorkeakoulussa voi suorittaa liiketalouden tradenomin tutkinnon, jonka jälkeen on mahdollista suorittaa ylempi ammattikorkeakoulututkinto digimarkkinoinnin johtamisessa.

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

2707 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto