Yleismyyjä

Ammatit Julkaistu

Myyjät työskentelevät myymälöissä ja tavaratalojen eri osastoilla. He purkavat, hinnoittelevat ja asettavat tavaroita esille sekä palvelevat asiakkaita. Myyjät työskentelevät välillä myös kassalla. Ammatissa tarvitaan asiakaspalvelu- ja yhteistyötaitoja. Työ edellyttää eri tuoteryhmien ja tuotteiden tuntemusta. Kielitaidosta on etua. 

Myyntiliikkeet ja tavaratalojen eri osastot.

Selaa avoimia työpaikkoja: Yleismyyjä

Myyntityö edellyttää eri tuoteryhmien ja tuotteiden tuntemusta. Kaupan alan työssä korostuvat asiakaspalvelutaidot ja yhteistyötaidot. Yleismyyjältä edellytetään itsenäisyyttä ja omatoimisuutta sekä joustavuutta.

Yleismyyjän työhön kuuluu paljon tavarankäsittelyä, kuten nostelua, kantamista ja tavaroiden siirtelyä paikasta toiseen. Työssä joutuu usein seisomaan ja kävelemään paljon, mikä edellyttää hyvää fyysistä terveyttä.

Toisella asteella voi suorittaa myös liiketoiminnan perustutkinnon (merkonomi). Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös liiketoiminnan ammattitutkinto (myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala) ja liiketoiminnan erikoisammattitutkinto (kaupan osaamisala, myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala). Tutkinnot voidaan suorittaa myös oppisopimuksella.  

Lisäksi kaupan alan kursseja järjestävät kaupan alan yritykset.

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

2508 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto