Logistiikkatyöntekijä

Haastattelut Julkaistu

"Varastotyössä vaaditaan joustavuutta ja sopeutumiskykyä, koska on usein kiire, eikä kaikki mene aina suunnitelmien mukaan. Myös huumorintaju on aika olennainen asia."

Logistiikkatyöntekijä Katja Nummela
  • Katja Nummela
  • Logistiikkatyöntekijänä Ki-Sal Oy:ssä.
  • Suorittanut auto- ja kuljetusalan perustutkinnon Vantaan ammatti- ja taideteollisuusoppilaitoksessa.
  • Työkokemusta alalta 17 vuotta.

Kerro lyhyesti, mitä teet työksesi.

Olen logistiikkatyöntekijänä pakkausmateriaaleihin erikoistuneessa yrityksessä nimeltä Ki-Sal. Tehtäviini kuuluvat kuormien vastaanottaminen ja purkaminen trukilla sekä hyllyttäminen, keräily ja valmiiden lähetysten lähettäminen asiakkaille. Lisäksi valmistelen rahtikirjat ja selvitän epäselviä tapauksia, kuten kuljetuksessa rikkoutuneita tai kadonneita tavaroita.

Miten olet päätynyt valitsemaasi ammattiin?

Vanhemmat sanoivat, että kotiin ei voi jäädä ja joku ammatti olisi hyvä hankkia. Hain kuljetuspuolelle ammattikouluun, koska sieltä sai myös ajokortin. Valmistumisen jälkeen menin kesätöihin varastolle, jossa viihdyin 12 vuotta. Työskentelin samaan aikaan myös hierojana. Lapseni syntymän jälkeen aloin kaipaamaan säännöllisiä työaikoja, joten palasin takaisin logistiikka-alalle.

Kuvaile tyypillistä työpäivääsi tai työviikkoasi.

Kun tulen aamulla töihin, käynnistän ensin tietokoneet ja tarkastan sähköpostista, onko jotain erityistä huomioitavaa esimerkiksi lähteviin kuljetuksiin liittyen. Tulostan kuljetuskeikkoihin liittyvät asiakirjat ja teen niihin rahtikirjat. Sen jälkeen alan keräillä tavaroita kuljetukseen. Jos kesken päivän varastolle tulee kuorma, kaikki muu työ keskeytyy ja alan purkamaan sitä.

Millaisessa työympäristössä tai millaisina työaikoina työskentelet?

Työskentelen varastossa. Työssä altistuu pölylle, ja joskus saapuneeseen konttiin on päässyt sisälle kosteutta, minkä seurauksena sisältö on homehtunut. Toisin sanoen tässä työssä pitää sietää jonkin verran epäterveellisiä olosuhteita.

Työaika yrityksessämme on yleensä arkisin kello 8–16, mutta omat työvuoroni ovat aina kello 7–15.

Millaista osaamista tai ominaisuuksia ammatissa vaaditaan?

Varastotyössä vaaditaan joustavuutta ja sopeutumiskykyä, koska on usein kiire, eikä kaikki mene aina suunnitelmien mukaan. Myös huumorintaju on aika olennainen asia.

Mikä on parasta ammatissasi?

Parasta on työkaverit ja hyvä työnantaja. Meillä on hyvä keskusteluyhteys ylimpään johtoon saakka, mikä näkyy arjessa niin, että asiat voi sanoa niin kuin ne ovat.

Mitkä ovat ammatin varjopuolia tai mikä tuntuu haastavalta?

Varastotyössä joutuu kävelemään ja nostelemaan paljon, joten työ on fyysisesti kuormittavaa.

Mitä kertoisit henkilölle, joka harkitsee logistiikkatyöntekijän ammattia?

Varastotyö vaatii toisinaan pitkää pinnaa. Esimerkiksi perehdytystilanteet ovat toisinaan haastavia kaikille, koska samaan aikaan voi olla kiire kuorman purkamisen kanssa ja pitäisi ohjata uutta työntekijää.

Millaisena näet ammattisi tulevaisuuden?

Varastotyöt eivät lopu ainakaan elintarvikkeiden pakkausmateriaalien alalla, sillä ihmiset ostavat ruokaa nyt ja tulevaisuudessa. Logistiikka-ala automatisoituu, mutta kyllä siellä ihmistä kuitenkin tarvitaan.

Jaa artikkeli