Tällaista urapalvelua olen aina halunnut
Syksyllä määräaikainen työsuhteeni oli loppumassa ja työnhaku tuskastutti. Enkö vain voisi sanoa jollekin mitä osaan, ja hän kertoisi minulle missä sillä on käyttöä? Nimittäin tuntuu, että tämän päivän ammattinimikkeet ovat niin villejä, ettei niitä selaamalla tahdo osua oikeaan. Entä jos minun osaamisellani olisikin käyttöä jossain ihan muualla kuin valtionhallinnossa? It-alalla tai kemianteollisuudessa, mutta minä en vain tiedä sitä?
Sitten muistin Työmarkkinatorin - tuon palvelun, jossa kohtaanto yhdistää työnhakijat ja työnantajat osaamisen pohjalta.
Kirjauduin sisään ja täytin työnhakuprofiilin. Kerroin viimeisimmän työkokemukseni, koulutukseni ja kuvailin vähän osaamistani, sekä toiveita, joita haluaisin seuraavassa tehtävässä oppia.
Vaikken ollut täyttänyt profiilia vielä aivan loppuun asti, minulle alkoi sadella toiseen välilehteen työpaikkoja, joissa kaivataan juuri mainitsemiani osaamisia. Ai miten mukavaa, että joku - tässä tapauksessa tekoäly - oli kuratoinut paikat puolestani.
Jos olisin halunnut, olisin vielä voinut julkaista työnhakuprofiilini niin, että työnantaja työntekijää etsiessään olisi voinut törmätä siihen ja olla yhteydessä minuun päin. Vaikka sanotaankin, että ei kotoa tulla töihin hakemaan, on tämä jo aika lähellä sitä.
Miten työnhaussani kävi?
Kymmenkunta työhakemusta myöhemmin kävi niin, että minut napattiin tekemään Työmarkkinatorin viestintää.
Siksi päätän blogipostaukseni Työmarkkinatorin viestijän hattu päässä pyyntöön kertoa oma kokemuksesi Työmarkkinatorin käytöstä. Mitä sinä pidät työpaikkasuosituksista tai löysitkö sisältösivuilta apua työelämätilanteeseesi?
Jos haluat antaa palautetta palvelumme toiminnasta, viestinnästä tai haluat mukaan kehittämään Työmarkkinatoria yhdessä, otathan meihin yhteyttä palautelomakkeen tai palautebotin kautta. Kehittämme palvelua koko ajan paremmaksi saamamme palautteen perusteella.
Heidi Niinikoski
TE-digi hankkeen sisäinen ja ulkoinen viestintä
KEHA-keskus