Error situations may occur in the 'E-services' section of Job Market Finland due to its recent reform. If you are unable to handle your case due to an error, leave a contact request in the E-services. Explain what you were trying to do and your responsible specialist will contact you. If activating your job search is not possible due to an error situation in the E-services, please contact the TE Office or local government pilot. If you need a certificate for the activation of your job search, leave a contact request in the E-services.

Instructions and support⁠

Keittiöpäällikkö

Professions Published

Keittiöpäällikkö suunnittelee ja johtaa keittiön työtä sekä vastaa sen toiminnasta. Työpaikkana voi olla esimerkiksi hotelli- tai ruokaravintola, yökerho, laivan ravintola tai tanssiravintola, jossa myydään ruokaa. Esimiestehtävissä tarvitaan organisointi- ja vuorovaikutustaitoja sekä luovuutta ja vastuunkantokykyä.

Keittiöpäällikön työpaikkana voi olla esimerkiksi hotelli- tai muu ruokaravintola, yökerho, laivan ravintola tai tanssiravintola.

Browse job postings: Keittiöpäällikkö

Keittiöpäällikön työssä tarvitaan perusteellista ruoka-aineiden, valmistusmenetelmien ja tarjolle asettelun osaamista. Asiakaspalvelutaidot ovat työssä tarpeen. Esimiestehtävissä toimivan on kehitettävä uusia ideoita ja toteutettava niitä yhdessä muun henkilökunnan kanssa, joten työssä tarvitaan luovuutta ja uskallusta sekä halua kantaa vastuu tekemistään ratkaisuista.

Alan nopeat liikeideoiden muutokset ja monipuolistunut palvelujen tarjonta ovat edellyttäneet myös henkilöstön valmiuksien monipuolistumista eri työtehtävissä. Ruokaravintoloissakin pyritään entistä enemmän erikoistumaan ja siten erottautumaan kilpailijoista.

Esimiehenä on maltettava kuunnella, mutta myös otettava kantaa ja tehtävä ratkaisuja. Lisäksi tarvitaan taloudellista ajattelukykyä ja halua päästä hyviin taloudellisiin tuloksiin. Työn sujumista auttavia kykyjä ovat mm. järjestelmällisyys, organisointitaidot, itsenäinen työskentelyote, kyky tehdä päätöksiä sekä kyky ilmaista itseään selkeästi sekä kirjallisesti että suullisesti. Hygieeninen työskentelytapa on keskeistä ammatissa.

Keittiöpäällikön on jatkuvasti seurattava mitä alalla ja mm. raaka-ainevalikoimissa tapahtuu. Myös kansainvälisen kehityksen seuraaminen on tärkeää. Kielitaito on eduksi. Tietotekniikan käyttötaidot ovat tarpeen toimistotöissä.

Taipumus ruoka- ja pesuaineallergioihin voi haitata työskentelyä.

Ammattikorkeakouluissa voi suorittaa ammattikorkeakoulututkinnon restonomi (AMK) esimerkiksi palveluliiketoimintaan suuntautuen. 

Keittiöpäälliköksi voi edetä myös urakehityksen kautta. Lähtökohtana voi olla esimerkiksi toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa suoritettava ravintola- ja catering-alan perustutkinto (kokki). Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös ruokapalvelujen ammattitutkinto sekä majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinto.Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. 

Osaamista ja ammattitaitoa kerrytetään käytännön työkokemuksella ja täydennyskoulutuksella. Ennen keittiöpäällikön tehtäviä toimitaan usein vuoropäällikkönä tai keittiömestarina. 

Search for study options (studyinfo.fi)⁠

Henkilöillä, jotka käsittelevät työkseen elintarvikehuoneistossa pakkaamattomia, helposti pilaantuvia elintarvikkeita on oltava elintarvikehygieenistä osaamista osoittava hygieniaosaamistodistus (hygieniapassi). Hygieniaosaamistestejä järjestävät ja osaamistodistuksia myöntävät Ruokaviraston hyväksymät, itsenäisesti toimivat osaamistestaajat.

Hygieniapassi (ruokavirasto.fi)

Median salary

3105 €/mo

Private sector

3129 €/mo

Public sector

2980 €/mo

The data is based on the median income, meaning the amount of salary which is the middle of the salary amounts arranged in order of magnitude.

Source: Statistics Finland's structural statistics on wages and salaries

Professional fields