Instructions and support⁠

Meat product worker

Professions Updated

Meat product workers work in a variety of tasks under different job titles, in various production locations of meat processing. They may work in a slaughterhouse or sausage factory, for example. Meat product workers may specialise in a sub-task, or they are multi-skilled and can switch from one work phase to another. The work requires professional skills and care, as the quality of the work input affects the quality of the entire production.

Elintarviketeollisuuden tuotantolaitokset, lihavalmiste- ja makkaratehtaat.

Browse job postings: Meat product worker

Lihatuotteiden valmistuksen tehtävät vaativat ammattitaitoa ja huolellisuutta. Erityisesti sekoittajan ja savustajan tai keittäjän tehtävät ovat varsin vastuullisia ja vaativat hyvää ammattitaitoa, sillä näissä tehtävissä työpanoksen laatu ratkaisee koko tuotannon laadun. Työntekijän on ymmärrettävä sekä hygienian merkitys elintarviketuotannossa. Oma-aloitteisuuden lisäksi ammatissa tarvitaan myös yhteistyötaitoja.

Työssä tarvitaan laitteiden hallintaa ja tuntemusta. Tarkkuutta tarvitaan koneiden valvonnassa ja liukuhihnatyöskentelyssä, esimerkiksi viipalointi- ja hinnoittelutehtävissä.

Työ on seisomatyötä, jota tehdään joko paikallaan tai liikkuen. Työtä tehdään osittain myös kumarassa asennossa, joten se edellyttää hyvää terveyttä ja yleiskuntoa. Työn rasitukset ilmenevät yleisimmin jännetuppitulehduksina sekä niska- ja hartiaseudun sairauksina. Koneet aiheuttavat runsaasti melua.

  • animal anatomy for food production
  • cultural practices regarding animal parts sorting
  • documentation concerning meat production
  • food storage
  • legislation about animal origin products
  • typology of meat parts
Source: ESCO 1.2.0 (esco.ec.europa.eu)⁠

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa elintarvikealan perustutkinnon liha-alaan suuntautuen. Tutkintonimike on lihatuotteiden valmistaja. Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. Ammattitaidon kartuttua voidaan suorittaa myös elintarviketeollisuuden ammattitutkinto. 

Search for study options (studyinfo.fi)⁠

Lihavalmistetyöntekijältä edellytetään hygieniaosaamistodistusta.

Hygieniapassi (ruokavirasto.fi)

Median salary

3071 €/mo

Private sector

3071 €/mo

The data is based on the median income, meaning the amount of salary which is the middle of the salary amounts arranged in order of magnitude.

Source: Statistics Finland's structural statistics on wages and salaries

  • meat machine operator
  • meat manufacturer
  • meat processor
  • meat process worker
Source: ESCO 1.2.0 (esco.ec.europa.eu)⁠

Professional fields