Error situations may occur in the 'E-services' section of Job Market Finland due to its recent reform. If you are unable to handle your case due to an error, leave a contact request in the E-services. Explain what you were trying to do and your responsible specialist will contact you. If activating your job search is not possible due to an error situation in the E-services, please contact the TE Office or local government pilot. If you need a certificate for the activation of your job search, leave a contact request in the E-services.

Instructions and support⁠

Ravitsemispäällikkö

Professions Published

Ravitsemispäällikkö suunnittelee ja johtaa catering- eli suurtalousalan keittiön työtä sekä vastaa sen toiminnasta. Tehtävässä tarvitaan organisointi- ja vuorovaikutustaitoja sekä valmiutta kantaa vastuuta.

Sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköiden, päiväkotien, oppilaitosten, puolustusvoimien tai yritysten ravintola- ja ateriapalvelut.

Browse job postings: Ravitsemispäällikkö

Ravitsemispäällikön työssä tarvitaan organisointitaitoja, asiakaspalveluhenkisyyttä ja ravintolatoiminnan monipuolista tuntemusta, sillä ravitsemispäällikkö vastaa usein palveluiden suunnittelusta ja kehittämisestä. Ammatissa tarvitaan yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja, erityisesti silloin, kun toimenkuvaan kuuluu esihenkilönä toimiminen. Esihenkilötehtävissä on kehitettävä uusia ideoita ja toteutettava niitä yhdessä muun henkilökunnan kanssa, joten työssä tarvitaan myös kykä kantaa vastuu tekemistään ratkaisuista.

Ravitsemispäällikkö vastaa usein taloudellisesta suunnittelusta ja hankinnoista, joten ammatissa tarvitaan taloudellista ajattelukykyä sekä halua päästä hyviin taloudellisiin tuloksiin. Työn sujumista auttavia ominaisuuksia ovat järjestelmällisyys, oma-aloitteisuus ja kyky ilmaista itseään selkeästi sekä kirjallisesti että suullisesti.

Hygieeninen työskentelytapa on tärkeää ravintola-ammatissa. Tietotekniikan ja erilaisten järjestelmien käyttötaidot ovat tarpeen työssä. Ravitsemispäällikön on jatkuvasti seurattava mitä alalla ja raaka-ainevalikoimissa tapahtuu. 

Ruoka-aine- ja pesuaineallergiat voivat olla este ammatissa toimiselle. 

Lähtökohtana voi olla ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittaminen, mutta ammattiin edetään usein urakehityksen kautta. Osaamista ja ammattitaitoa kerrytetään käytännön työkokemuksella ja täydennyskoulutuksella. Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös ruokapalvelujen ammattitutkinto, majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinto sekä johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto. 

Ammattikorkeakouluissa voi suorittaa matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinnon, restonomi (AMK).

Search for study options (studyinfo.fi)⁠

Henkilöillä, jotka käsittelevät työkseen elintarvikehuoneistossa pakkaamattomia, helposti pilaantuvia elintarvikkeita on oltava elintarvikehygieenistä osaamista osoittava hygieniaosaamistodistus (hygieniapassi). Hygieniaosaamistestejä järjestävät ja osaamistodistuksia myöntävät Ruokaviraston hyväksymät, itsenäisesti toimivat osaamistestaajat.

Hygieniapassi (ruokavirasto.fi)

Median salary

3105 €/mo

Private sector

3129 €/mo

Public sector

2980 €/mo

The data is based on the median income, meaning the amount of salary which is the middle of the salary amounts arranged in order of magnitude.

Source: Statistics Finland's structural statistics on wages and salaries

Professional fields