Työhönvalmentaja Eeva: Kerron Työmarkkinatorista kaikille asiakkailleni

Haastattelu
Kopio_ Kopio_ Kopio_ Kopio_ Nimetön

Eeva on työhönvalmentaja Lahdesta, jolla on asiakkaanaan sekä työtä etsiviä yksilöitä että ryhmiä. 

Eeva on käyttänyt Työmarkkinatoria sekä yksityishenkilönä että työn puolesta. Hän törmäsi Työmarkkinatoriin ensimmäistä kertaa jo vuonna 2018, kun hänen kollegansa kertoi, että Työmarkkinatori etsii yhteiskehittäjiä. Eeva onkin ollut mukana referenssiryhmätyössä siitä lähtien.  

Eeva on kertonut Työmarkkinatorista kaikille asiakkaalleen ja myös siitä millainen Työmarkkinatorista on tulossa. Hän myös neuvoo asiakkaitaan profiilintekoon ja saa siten arvokasta palautetta heiltä.  

Työmarkkinatorin parhaat puolet 

Eevasta ja hänen asiakkaistaan profiilin luominen on helpottunut koko ajan, kun kokeiluversion kehitys on mennyt eteenpäin. Profiilintäyttöön voi hänen mukaansa tulla jopa himo, jotta näkee mitä työpaikkasuosituksia se alkaa tarjoamaan. 

Eeva on pitänyt myös Työmarkkinatorilta löytyvistä tietosisällöistä ja kertookin löytävänsä sieltä tietoa, jota muualla ei ole tarjolla, kuten vaikkapa eri tavoista työllistää itsensä. Hän kertoo, että tieto on myös usein selkeämmin ilmaistu, kuin jossain viranomaispalveluissa, joissa termit voivat olla todella monimutkaisia. Hän kiitteleekin Työmarkkinatorin hauskuutta ja tuttavallisuutta sekä sitä, että palvelu ottaa huomioon kaikenikäiset.  

Työmarkkinatorin pehmeä ja nykyaikaisen ilmeen lisäksi kiitosta saavat parantuneet toiminnallisuudet, kuten työpaikkahaun vapaa sana -haku. Oman kokemuksensa perusteella Eeva kertoo, että Työmarkkinatorilta löytyy enemmän työpaikkoja kuin vaikka TE-palveluiden Avoimet työpaikat -palvelusta. 

Erityiskiitoksen saa oman työnhakuprofiilin tulostamismahdollisuus, jota myös Eeva toivoi toteutettavaksi. 

Toiveita tulevaan 

Eeva toivoo lisää yrityksiä ja työpaikkailmoituksia Työmarkkinatorille, jotta kohtaamisia työnhakijoiden kanssa syntyisi entistä enemmän. Lisäksi hän toivoo, että jatkossa näkisi, kuinka moni omaa työnhakuprofiilia on lukenut.  

Eeva kertookin olevansa malttamaton näkemään valmiin version:

- Kun on vuodesta 2018 ollut mukana, nähnyt muutosta, saanut antaa omia ehdotuksia ja mielipiteitä, niin tottakai haluan nähdä miltä se näyttää valmiina.