Työmarkkinatorin Asiointi-osiossa voi esiintyä virhetilanteita uudistuksen takia. Jos et pysty hoitamaan asiaasi virheen vuoksi, olethan yhteydessä alueesi työvoimaviranomaiseen. Virhetilanteiden takia hoitamatta jääneet asiat voidaan korjata jälkikäteen. Lue lisää

Ohjeet ja tuki⁠

Ammattiurheilija

Ammatit Julkaistu

Ammattiurheilijat kilpailevat työkseen joko yksilö-, pari- tai joukkuelajeissa. Työ koostuu harjoituksista, kilpailuista ja erilaisiin tilaisuuksiin osallistumisista. Ammattiurheilu edellyttää hyvää terveyttä ja liikunnallista lahjakkuutta sekä erinomaista oman lajin vaatimaa kuntoa ja hallintaa. Ammattiurheilija tarvitsee kurinalaista luonnetta, pitkäjännitteisyyttä ja voimakastahtoisuutta.

Ammattiurheilijalta edellytetään ehdottomasti hyvää terveyttä, liikunnallista lahjakkuutta ja erinomaista lajin vaatimaa kuntoa. Lisäksi ammattiurheilijan on hallittava oma lajinsa perinpohjaisesti. On oltava oman lajinsa huipputasoa, mikäli aikoo elättää itsensä pelkästään urheilulla.

Ammattiurheilijalta vaaditaan kurinalaista luonnetta, pitkäjännitteisyyttä ja voimakastahtoisuutta. Työssä on myös kyettävä sopeutumaan nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Onnistuneen urheilusuorituksen tekemiseen tarvitaan erinomaista paineensieto- ja keskittymiskykyä.

Ammatikseen urheilevat tekevät tiivistä yhteistyötä tukijoidensa tai sponsoreidensa kanssa, joten hyvän esiintymistaidon ja imagon merkitys on suuri. Ammatinkuvaan kuuluvat onnistumisten ja epäonnistumisten vaihtelut, julkisuuden tuomat rasitteet sekä usein varsin nopeasti tapahtuva uran päättyminen.

Ammattiurheilu on hyvin riskialtista, sillä fyysinen rasitus vaatii elimistöltä joskus normaalia suurempia ponnistuksia. Myös henkinen rasitus on tavallista, erityisesti epäonnistumisten ja vammojen yhteydessä.

Alkuvalmennus tapahtuu yleensä urheiluseurassa tai -liitossa. Kilpailuihin valmentaudutaan tavallisesti valmentajan avulla.

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

2500 €/kk

Yksityinen sektori

2500 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Hyödyllisiä linkkejä

Ammattialat