Työmarkkinatorin Asiointi-osiossa voi esiintyä virhetilanteita uudistuksen takia. Jos et pysty hoitamaan asiaasi virheen vuoksi, jätä yhteydenottopyyntö Asiointi-osiossa. Kerro, mitä olit tekemässä, ja asiantuntijasi on sinuun yhteydessä. Jos työnhaun käynnistäminen ei onnistu Asiointi-osion virhetilanteen vuoksi, olethan yhteydessä TE-toimistoon tai kuntakokeiluun. Jos tarvitset todistuksen työnhausta, jätä asiasta yhteydenottopyyntö Asiointi-osiossa.

Ohjeet ja tuki⁠

Kirjansitoja

Ammatit Julkaistu

Kirjansitojan tehtävissä korostuu vanhojen kirjojen korjaaminen, sekä arvokirjojen ja vanhojen kirjojen entisöinti. Vaikka uusien kirjojen sidonta on vähentynyt merkittävästi, tarvitaan ammatissa myös kirjan sitomisen taitoja. Kirjansitojia työskentelee pääasiassa yrittäjinä. Ammatissa tarvitaan kirjansidonnan menetelmien hallinnan lisäksi sorminäppäryyttä, huolellisuutta, pitkäjännitteisyyttä ja palveluhenkisyyttä.

Yrittäjänä. Kirjansitomot. Kirjastot.

Selaa avoimia työpaikkoja: Kirjansitoja

Kirjansitoja on perinteinen käsityöammatti, jossa on osattava osattava valmistaa käsityönä perinteisten ja nykyaikaisten sidosasujen mukaiset tuotteet käyttäen oikeita menetelmiä ja materiaaleja. Kirjansitojan työssä tarvitaan kädentaitoja, sorminäppäryyttä, tarkkuutta ja huolellisuutta sekä hyvää keskittymiskykyä ja kärsivällisyyttä.

Ammatin kuormitustekijöitä ovat yksipuolisten työliikkeiden aiheuttamat vaivat. Työ on lähinnä istumatyötä, mutta runsas neulominen voi vuosien mittaan aiheuttaa sormien puutumisoireiden lisäksi rasitusta selkä- ja hartiaseudun alueelle. Työssä altistuu myös paperipölylle.

Yrittäjinä toimivien kirjansitojien on tunnettava yritystoiminnan pyörittämiseen liittyvät asiat, joihin kuuluu muun muassa verotuksen, kirjanpidon, laskennan ja markkinoinnin asioita. Asiakaspalveluhenkisyyttä tarvitaan myös.

Ammattiin ei tällä hetkellä ole tarjolla ammatillista koulutusta.

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

2741 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Ammattialat