Työmarkkinatorin Asiointi-osiossa voi esiintyä virhetilanteita uudistuksen takia. Jos et pysty hoitamaan asiaasi virheen vuoksi, jätä yhteydenottopyyntö Asiointi-osiossa. Kerro, mitä olit tekemässä, ja asiantuntijasi on sinuun yhteydessä. Jos työnhaun käynnistäminen ei onnistu Asiointi-osion virhetilanteen vuoksi, olethan yhteydessä TE-toimistoon tai kuntakokeiluun. Jos tarvitset todistuksen työnhausta, jätä asiasta yhteydenottopyyntö Asiointi-osiossa.

Ohjeet ja tuki⁠

Paperikoneenhoitaja

Ammatit Julkaistu

Paperikoneenhoitajat työskentelevät paperi- ja kartonkitehtaissa. He vastaavat siitä, että paperikone toimii keskeytyksettömästi ja tuottaa laadukkaita tuotteita. Työ on pitkälle automatisoitua ja se tehdään pääasiassa valvomosta käsin näyttöjen ja mittareiden avulla. Työssä tarvitaan tarkkaavaisuutta ja pitkäjännitteisyyttä. Työ edellyttää valmiutta kolmivuorotyöhön.

Paperikoneenhoitajalta vaaditaan teknistä ja käytännöllistä osaamista. Työ vaatii paperin valmistusprosessin ja automaatiotekniikan hallintaa sekä laitetuntemusta. Ohjaus- ja valvontalaitteiden käyttö vaatii kykyä tulkita näyttöjen antamia tietoja. Kemian tuntemus on tärkeää käytettävien kemikaalien ja niiden vaikutusten ymmärtämiseksi. Turvallisuuskäytäntöjen tuntemus on olennaista.

Lisäksi tarvitaan hyviä tiimityötaitoja, luotettavuutta, huolellisuutta, tarkkaavaisuutta ja pitkäjännitteisyyttä. Mahdollisissa häiriötilanteissa on kyettävä itsenäisiin ja nopeisiin päätöksiin. Myös kielitaidosta on hyötyä. Tekniikan jatkuva kehittyminen vaatii jatkuvaa opiskelua.

Paperikoneenhoitajan työ edellyttää valmiutta kolmivuorotyöhön.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa prosessiteollisuuden perustutkinnon. Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. Ammattitaidon kartuttua voidaan suorittaa prosessiteollisuuden ammatti- ja erikoisammattitutkinnot. Alan yritykset järjestävät myös alan perus- ja täydennyskoulutusta. 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

4248 €/kk

Yksityinen sektori

4248 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto