Oma asiointi -palvelussa on käyttökatko torstaista 10.10. kello 16.30 maanantaihin 14.10. kello 8. Käyttökatkon aikana henkilöasiakkaan ja työnantajan asiointipalvelut ovat poissa käytöstä, ja Työmarkkinatorilla voi esiintyä katkoja. Työmarkkinatorille ei voi kirjautua käyttökatkon aikana ja tietosisällöissä ja linkkien toimivuudessa voi olla puutteita. Pahoittelemme häiriötä. Lue lisää.

Ohjeet ja tuki⁠

Pianonvirittäjä

Ammatit Julkaistu

Pianonvirittäjä virittää, huoltaa ja korjaa pianoja ja flyygeleitä. Ammatissa tarvitaan pianonvirityksen osaamisen lisäksi hyvää kuuloa ja kätevyyttä sekä asiakaspalveluhenkisyyttä. Pianonvirittäjät toimivat useimmiten yrittäjinä.

Suurin osa pianonvirittäjistä työskentelee yksityisyrittäjinä.

Selaa avoimia työpaikkoja: Pianonvirittäjä

Pianonvirittäjältä edellytetään hyvää kuuloa, hyvää sävelkorvaa, musikaalisuutta ja kädentaitoja.

Työssä tarvitaan myös pitkäjännitteisyyttä, oma-aloitteisuutta ja luovuutta. Asiakaspalveluammatissa tarvitaan myös asiakaspalveluhenkisyyttä, vuorovaikutustaitoja ja joustavuutta.

Yrittäjänä toimivat tarvitsevat yrittäjyyteen liittyvää osaamista, esimerkiksi markkinointitaitoja.

Toisella asteella voi suorittaa musiikkialan perustutkinnon pianonviritykseen suuntautuen. Tutkinto on pianonvirittäjä.  

Pianonvirittäjäksi voi kouluttautua Helsingin konservatoriossa. 

Jatkokoulutusta voi hakea ulkomailta, lähinnä flyygelitehtailta. 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Itsenäisenä yrittäjänä toimivan pianonvirittäjän ansiot määräytyvät viritysten ja korjaus- sekä huoltotöiden määrän mukaan. Palkkaustapa on työsuoritteen mukainen, yhteisölle tehtäessä usein sopimuskohtainen.

Osa virittäjistä tulee toimeen viritystyöllä, mutta suurin osa tekee myös muita töitä. Useat virittäjät ovat musiikin ammattilaisia, jotka hankkivat lisäansioita esimerkiksi soittamalla.

Hyödyllisiä linkkejä