Asiointi-osiossa voi esiintyä häiriöitä uudistuksen takia. Jos et pysty hoitamaan asiaasi, jätä yhteydenottopyyntö Asiointi-osiossa. Asiointi-osiossa on käyttökatko vuodenvaihteessa. Lue lisää

Ohjeet ja tuki⁠

Sellunvalmistaja

Ammatit Julkaistu

Sellunvalmistaja työskentelee kemiallisessa metsäteollisuudessa sellutehtaissa. Työ on pääasiassa valvomosta käsin tehtävää tuotantoprosessin valvontaa ja ohjausta sekä laadunvalvontaa. Ammatissa tarvitaan kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja ryhmätyöhön sekä tarkkaavaisuutta ja pitkäjännitteisyyttä. Ammatissa on sovelluttava vuorotyöhön.

Paperi- ja selluteollisuus.

Selaa avoimia työpaikkoja: Sellunvalmistaja

Sellunvalmistajalta vaaditaan prosessiteknistä osaamista, sillä hänen täytyy ymmärtää sellunvalmistuksen eri vaiheet, kuten puuraaka-aineen käsittely, keitto, pesu, valkaisu ja kuivatus. Kemiallinen osaaminen on tärkeää, koska prosessit sisältävät kemikaalien käyttöä ja käsittelyä. Lisäksi sellunvalmistajalta edellytetään työssä tarvittavien koneiden ja laitteiden tuntemusta.

Ympäristö- ja turvallisuusvaatimusten tuntemus on välttämätöntä, sillä sellunvalmistuksessa käytetään ympäristölle haitallisia kemikaaleja. Sellunvalmistajan on myös osattava seurata ja valvoa tuotannon laatua sekä säätää prosessia tarvittaessa.

Tehtävä vaatii hyvää ongelmanratkaisukykyä, tarkkuutta ja yhteistyötaitoja, sillä prosessin häiriöiden ratkaisu ja tiimityöskentely ovat olennainen osa työtä. Ammatissa tarvitaan kykyä sekä itsenäiseen työskentelyyn että ryhmätyöhön. Lisäksi vaaditaan tarkkaavaisuutta, pitkäjännitteisyyttä ja vastuullisuutta.

Ammatissa on sovelluttava vuorotyöhön.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa prosessiteollisuuden perustutkinnon (prosessinhoitaja). Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. Näyttötutkintoina voidaan ammattitaidon kartuttua suorittaa prosessiteollisuuden ammatti- ja erikoisammattitutkinnot.

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

4248 €/kk

Yksityinen sektori

4248 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto