Työmarkkinatorin Asiointi-osiossa voi esiintyä virhetilanteita uudistuksen takia. Jos et pysty hoitamaan asiaasi virheen vuoksi, jätä yhteydenottopyyntö Asiointi-osiossa. Kerro, mitä olit tekemässä, ja asiantuntijasi on sinuun yhteydessä. Jos työnhaun käynnistäminen ei onnistu Asiointi-osion virhetilanteen vuoksi, olethan yhteydessä TE-toimistoon tai kuntakokeiluun. Jos tarvitset todistuksen työnhausta, jätä asiasta yhteydenottopyyntö Asiointi-osiossa.

Ohjeet ja tuki⁠

Taidegraafikko

Ammatit Julkaistu

Taidegraafikko on taiteilija, joka erikoistuu grafiikan eli taidevedosten luomiseen. Taidegrafiikka tarkoittaa kuvataiteen muotoa, jossa kuvat luodaan painamalla ne paperille eri tekniikoilla, kuten kaivertamalla, etsaamalla, litografialla, serigrafialla tai puupiirroksilla. Taidegraafikot työskentelevät vapaina taiteilijoina. Taidegraafikon työ vaatii luovuutta, teknistä osaamista ja tarkkaa käsityötä.

Taidegraafikon ammatti vaatii visuaalista hahmotuskykyä ja halua taiteelliseen ilmaisuun. Myös tekninen osaaminen on myös keskeistä, sillä graafikon tulee hallita erilaiset painotekniikat, kuten etsaus, litografia ja serigrafia.

Kädentaitojen merkitys on suuri, koska työskentely tapahtuu usein manuaalisesti painolaattojen tai -pintojen avulla. Graafikon täytyy tuntea myös materiaalit ja työvälineet tarkasti. Luovuus ja ongelmanratkaisukyky auttavat työssä. Lisäksi itsenäinen työskentelykyky ja projektinhallinta ovat tärkeitä, koska taidegraafikot työskentelevät usein itsenäisinä taiteilijoina tai yrittäjinä.

Allergioihin taipuvaiselle työssä käytettävät kemikaalit voivat olla haitallisia.

Yliopistossa voi opiskella taidegrafiikkaa. Alempi korkeakoulututkinto on kuvataiteen kandidaatti, ylempi kuvataiteen maisteri. Kuvataiteen opetusta järjestetään myös Aalto-yliopistossa, jossa voi valmistua taiteen kandidaatiksi tai maisteriksi. Ammattikorkeakouluissa voi suorittaa tutkinnon kuvataiteilija (AMK). Myös kansanopistoista ja taidekouluista löytyy kuvataiteen linjoja.

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

3304 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Ammattialat