Oma asiointi -palvelussa on käyttökatko torstaista 10.10. kello 16.30 maanantaihin 14.10. kello 8. Käyttökatkon aikana henkilöasiakkaan ja työnantajan asiointipalvelut ovat poissa käytöstä, ja Työmarkkinatorilla voi esiintyä katkoja. Työmarkkinatorille ei voi kirjautua käyttökatkon aikana ja tietosisällöissä ja linkkien toimivuudessa voi olla puutteita. Pahoittelemme häiriötä. Lue lisää.

Ohjeet ja tuki⁠

Tekstiilimyyjä

Ammatit Julkaistu

Tekstiilimyyjä myy esimerkiksi vaatteita, sisustustekstiilejä ja kankaita. Vaatteiden myyntiin voi liittyä stailaus- ja korjauspalveluja. Alan myyjät työskentelevät usein vaate-, tekstiili- ja kangaskaupoissa sekä tavaratalojen tekstiiliosastoilla. Myyntityö edellyttää tuotteiden tuntemusta, asiakaspalvelutaitoja ja kiinnostusta trendeihin.  Hyvä värisilmä on ammatissa eduksi.

Tekstiilejä myyvät kaupoissa, tavaratalojen tekstiiliosastoilla sekä yrittäjänä.

Selaa avoimia työpaikkoja: Tekstiilimyyjä

Myyntityö edellyttää erinomaista tuotteiden tuntemusta, asiakaspalvelutaitoja ja trendien jatkuvaa seuraamista.  Asiakkaalle sopivien tuotteiden ja kokonaisuuksien valinta edellyttää ihmistuntemusta, visuaalista hahmotuskykyä ja hyvää värisilmää.

Työhön kuuluu usein paljon seisomista ja kävelyä.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa tekstiili- ja muotialan perustutkinnon, taideteollisuusalan perustutkinnon (artesaani) tai liiketoiminnan perustutkinnon (merkonomi). Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös tekstiili- ja muotialan ammattitutkinto, taideteollisuusalan ammattitutkinto, liiketoiminnan ammattitutkinto (myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala), tekstiili- ja muotialan erikoisammattitutkinto, taideteollisuusalan erikoisammattitutkinto ja liiketoiminnan erikoisammattitutkinto (myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala, kaupan osaamisala). Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. 

Lisäksi työnantajat järjestävät usein koulutusta tehtäviin.

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

2508 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto