Asiointi-osiossa voi esiintyä häiriöitä uudistuksen takia. Jos et pysty hoitamaan asiaasi, jätä yhteydenottopyyntö Asiointi-osiossa. Asiointi-osiossa on käyttökatko vuodenvaihteessa. Lue lisää

Ohjeet ja tuki⁠

Tukkukaupan johtaja

Ammatit Julkaistu

Tukkukaupan johtaja myy suuria eriä tuotteita vähittäiskaupoille, ravintoloille, hotelleille ja muille yrityksille. Tukkukauppias voi toimia myös tiettyjen tuoteryhmien ja -merkkien maahantuojana. Työ edellyttää toimialan ja tuotteiden tuntemusta. Ammatissa tarvitaan myynti- ja neuvottelutaitoa, kielitaitoa sekä asiakaspalveluhenkisyyttä.

Tukkuliikkeet ja maahantuojat.

Selaa avoimia työpaikkoja: Tukkukaupan johtaja

Tukkukaupan johtajan työ edellyttää kansainvälisen ja kotimaan kaupan käytäntöjen tuntemista. Lisäksi vaaditaan toimialan ja tuotteiden tuntemusta. Tukkukaupan johtajan on osattava luoda ja ylläpitää hyviä yhteistyösuhteita. Työssä tarvitaan neuvottelu-, organisointi- ja johtamistaitoja.

Kaupan alan työ on palvelutyötä, jossa korostuvat asiakaspalveluhenkisyys sekä yhteistyö ja vuorovaikutus. Hyvä kielitaito on tarpeen, koska tavarantoimittajat ovat usein ulkomaisia yrityksiä.

Yrittäjältä vaaditaan riskinottokykyä, ennakoivaa suhtautumista tulevaisuuteen ja kykyä sopeutua kulloiseenkin kilpailu- ja markkinatilanteeseen.

Taloudellinen vastuu tuloksista voi aiheuttaa paineita.

Tukkukaupan johtajan koulutustausta vaihtelee. Monet ovat ryhtyneet tukkukauppiaiksi toimittuaan ensin toimialan vähittäismyynti- tai tuotantotehtävissä. Koulutus määräytyy usein toimialan mukaan. Esimerkiksi koneita ja laitteita maahantuovalla tukkukauppiaalla on usein teknillisen alan koulutus. Monilla on kuitenkin jokin kaupallisen alan koulutus. 

Ylemmän tai alemman korkeakoulututkinnon, kauppatieteiden maisteri tai kauppatieteiden kandidaatti, voi suorittaa kauppatieteellisellä koulutusalalla. Ammattikorkeakouluissa voi suorittaa liiketalouden ammattikorkeakoulututkinnon, tradenomi (AMK).

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

8230 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto