Työmarkkinatorin Asiointi-osiossa voi esiintyä virhetilanteita uudistuksen takia. Jos et pysty hoitamaan asiaasi virheen vuoksi, jätä yhteydenottopyyntö Asiointi-osiossa. Kerro, mitä olit tekemässä, ja asiantuntijasi on sinuun yhteydessä. Jos työnhaun käynnistäminen ei onnistu Asiointi-osion virhetilanteen vuoksi, olethan yhteydessä TE-toimistoon tai kuntakokeiluun. Jos tarvitset todistuksen työnhausta, jätä asiasta yhteydenottopyyntö Asiointi-osiossa.

Ohjeet ja tuki⁠

Visualisti

Ammatit Julkaistu

Visualisti ideoi, suunnittelee ja toteuttaa visuaalisia ilmeitä esimerkiksi myymälään, yrityksen kuvauksiin tai messuosastoille. Myymälässä työskentelevä visualisti suunnittelee ja toteuttaa esimerkiksi näyteikkunoita, tuotteiden esillepanoa ja myymälän yleisilmettä. Ammatissa tarvitaan visuaalista silmää, trenditietoisuutta, luovuutta, kädentaitoja ja yhteistyötaitoja. Visualisti työskentelee esimerkiksi kaupan alan yrityksessä.

Kaupanalan yritykset. 

Selaa avoimia työpaikkoja: Visualisti

Työ edellyttää luovuutta, visuaalista hahmotuskykyä sekä alan trendien jatkuvaa seuraamista. Hyvät kädentaidot ja sorminäppäryys ovat eduksi. Värien, materiaalien ja valaistuksen tuntemus on työssä tärkeää. 

Ammatissa tarvitaan usein myös tekstaus-, piirustus-, maalaus- ja rakennustekniikoiden hallintaa. Visualistin työ edellyttää hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja. Tietoteknisestä osaamisesta on hyötyä.

Ammatti edellyttää usein hyvää fyysistä kuntoa, sillä työssä joutuu kantamaan ja nostelemaan tavaroita sekä seisomaan ja kävelemään paljon. Työssä voi altistua erilaisille kemikaaleille.

Visualistiksi voi opiskella esimerkiksi ammatillisessa koulutuksessa suorittamalla taideteollisuusalan perustutkinnon (artesaani), liiketoiminnan ammattitutkinnon (myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala, visualisti) ja erikoisammattitutkinnon (myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala). Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. 

Visualistikoulutusta järjestävät myös yksityiset koulut.

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

2722 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto