Hehku 2025
- Tapahtuma
- Messut
- Valmennus
- Nuoret
Vuoden 2025 Arktinen Hehku -tapahtuman teemana on vastuullisuus! Innostava tapahtuma tarjoaa ideoita liiketoiminnan kehittämiseen, arvokkaita kohtaamisia ja verkostoitumista sekä inspirointia tulevaisuuteen. Hehku on yrittäjille, yrittäjyyttä suunnitteleville, nuorille sekä kaikille niille, jotka kulkevat yrityksen mukana kasvun polulla. Hehku 2025 järjestetään Pelkosenniemen Pyhätunturilla. Keskiviikkona luvassa Karhun Kammio, yritysvierailuja sekä Get together -iltatilaisuus. Torstaina yrityspuheenvuoroja, ohjelmaa nuorille, sekä Hehku 2025-tapahtumatori.

Hehku 2025 -ohjelma
Hotelli Pyhätunturi, kongressikeskus
Kultakeronkatu 21, Pyhätunturi
Keskiviikko 21.5.2025
14.00 – 15.00: Iltapäiväkahvit ja ilmoittautuminen / Kokouskeskus
15.00 – 17.00: Karhun kammio
Mentoreina:
Sameli Lähdesmäki, toimitusjohtaja PolarHouse Oy
Maisa Häkkinen, matkailujohtaja Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy
Jari Polvi, yritys- ja hankeasiantuntija, Business Kemijärvi
17.00 – 18.30: Yritysvierailut
1. Pyhä Safaris
2. Neidon Sydän
3. Kurula’s Resort Oy
17.00 – 19.30: Saunat käytössä Hotelli Pyhätunturilla.
Omat pyyhkeet mukaan
19.30 – 22.00: Get together -iltatilaisuus / CAMP Kitchen
Tervetulotoivotus Pelkosenniemen kunnanjohtaja Mikko Merikanto
Yrityspuheenvuoro Pyhätunturi Oy:n toimitusjohtaja Antti Kärävä
Musiikista vastaa pelkosenniemeläinen kansanperinnemusiikkiryhmä Kummitsoiva
Hyvää ruokaa ja verkostoitumista
Torstai 22.5.2025
9.00 Aamukahvit ja ilmoittautuminen / Kokouskeskus
HUOM! Aamupäivä jaettu kahteen sessioon suuren osallistujamäärään vuoksi.
Camp Kitchen
10.00: Tilaisuuden avaus
Tilaisuuden avaus Pelkosenniemen kunnanjohtaja Mikko Merikanto
10.15: Yrityksen kasvu ja kehitys
toimitusjohtaja Sameli Lähdesmäki PolarHouse Oy
10.50: Elinvoimaa nuorten yrittäjyydellä
yrittäjyyden tutkija Anu Raappana LUT-yliopisto
11.30: Osuus päättyy
Kokouskeskus / NUORET
10.00: Tilaisuuden avaus
Tilaisuuden avaus Itä-Lapin kuntayhtymän johtaja Antti Mulari
10.10: Näkökulmaa nuorten yrittäjyyteen
yrittäjyyden tutkija Anu Raappana LUT-yliopisto
10.40: Millaista on olla seikkailupuistoyrittäjä?
yrittäjä Karoliina Keskikallio Seikkailupuisto Pyhäkuru
11.10: ActionTrack-suunnistus
hanketyöntekijä Teea Mäkinen Pelkosenniemen kunta
11.30: Osuus päättyy
11.00 – 13.00 Lounas porrastetusti / CAMP Kitchen ja verkostoitumista
Lounasbuffet: vihreä salaatti, leipää, levitettä, kasvissosekeittoa,
Pasta Bolognese ja kasvisvaihtoehto, kahvi, tee + pieni makea. 18,90 €/hlö, omakustanne
11.00 – 15.00: Hehku 2025-tapahtumatori / aulatilat Kokouskeskus ja Hotelli
Yritykset, nuoret, yrityskehittäjät ja muut osallistujat kohtaavat toisensa.
– RYHTI -hanke
– Yhdenvertaiset koulutuspolut -hanke
– Yrittäjyyttä ja hyvinvointia Lapin nuorille 2.0 -hanke, Posion 4H
– Sallan 4H
– Kemijärven reittimatkailuhanke
– Yhteiskunnallisten yritysten liiketoimintaedellytysten parantaminen -koordinaatiohanke (ESR+)
– Lapin seutukuntayhteistyön toiminnan kehittäminen -hanke ”Team six-pack”
– Kestävyysraportoinnin startti 2025
– Läsnäoleva kohtaaminen hanke
– Työllisyyspalvelut
– Lista täydentyy vielä
12.30 – 14.00: Rinnakkaissessiot / Kokouskeskus ja Hotellin tilat
1. Työelämässä oppimisen mahdollisuudet ja työpaikkaohjauksen moninaisuus, Lappia, Lapin AMK, Redu, Peräpohjolan opisto, Rotko. / Kokouskeskus pieni puoli
Yritykset, jotka tukevat osaamisen kehittämistä, ovat työnantajina houkuttelevampia ja ketterämpiä muutoksessa.
Miten varmistat, että työntekijäsi kokevat kuuluvansa joukkoon ja haluavat jäädä?
Tule kuulemaan ja saamaan käytännön vinkkejä, joilla vahvistat yrityksesi osaamista ja houkuttelevuutta!
– Jatkuva oppiminen – valtti muuttuvassa työelämässä!
– Harjoittelu – avain onnistuneeseen rekrytointiin!
– Hyvä työpaikkaohjaus – veto- ja pitovoima yrityksellesi!
2. Last Arctic Frontier -hankkeen työpaja, Itä-Lapin Kuntayhtymä / Lennonjohto
Pyörä- ja melontamatkailun kehittäminen Itä-Lapissa
3. Miten saada matkailun kädenjälki suuremmaksi kuin jalanjälki? / Kokouskeskus iso puoli
Kestävän kasvun ohjelma -hanke, Pelkosenniemen kunta
14.00 – 14.30: Iltapäiväkahvit / Kokouskeskus
14.30 – 16.00: Päätössessio sekä kapulan siirto seuraavalle kunnalle / Kokouskeskus
Karhun kammion parhaat palat
Arvot, paikallisuus ja yhteistyö – vastuullisen matkailun kehittämisen esimerkki D.O.Saimaa
matkailujohtaja Maisa Häkkinen Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy
Vastuullinen matkailuyritys ja hyvinvoiva henkilöstö – miten se tehdään?
hotellinjohtaja Terhi Kangas Santa’s Hotel Aurora
Viestikapulan siirto seuraavalle kunnalle
16.00: Tapahtuma päätty
Ilmoittautumislomake (docs.google.com)
Lisätietoa tapahtuman tuottajilta
Miia Taivalantti, +358 40 357 7351, miia.taivalantti@pelkosenniemi.fi
Minna Kankaanpää, +358 40 167 9822, minna.kankaanpaa@pelkosenniemi.fi
- Pohjois- ja Itä-Lapin työllisyysalue
- Kemijärvi
- Pelkosenniemi
- Salla
- Sodankylä