TE-liven rekrylähetys herättää työpaikkailmoituksen eloon

Uutinen

Videolähetys tarjoaa haettavasta työpaikasta paljon laajemman ja monipuolisemman kuvan kuin perinteinen hakuilmoitus. TE-liven tarjoamasta avoimuudesta ja yksityiskohtaisuudesta hyötyvät sekä työnantaja että tulevat työntekijät.

Pohjois-Karjalan TE-liven tuottaja-toimittaja Matti Asikainen tekee rekrytointivideota Joensuun paloasemalla. Taustalla pelastuslaitoksen paloauto.

Töitä hakiessa käy usein niin, että sopiva työpaikkailmoitus kohdalle osuessaan herättää mielenkiinnon lisäksi myös joukon uusia kysymyksiä. Työnantaja ja keskeisimmät työtehtävät kerrotaan, mutta käytännössä työntekoon liittyy paljon muutakin. Millaisissa tiloissa töitä tehdään? Millaisia koneita tai laitteita työssä käytetään, ja pystynkö oppimaan niiden käytön helposti? Millaisia tulevat työkaverit ovat, ja mitä he tuumivat omasta työstään?

Näihin kysymyksiin on mahdollista vastata TE-liven rekrylähetyksessä. Kun työnantaja pääsee esittelemään haussa olevaa työpaikkaa videolla, hän pystyy kertomaan siitä paljon enemmän kuin perinteisessä tekstimuotoisessa työpaikkailmoituksessa. Erityisesti silloin kun TE-live liikkuvan kuvauskalustonsa kanssa käy kuvaamassa lähetystä työpaikan tiloissa, jo hakuvaiheessa välittyy myös niin sanottu hiljainen tieto. Mitä merkkiä yrityksen konekanta on, tai miltä näyttää tulevan työntekijän työpiste?

Kun tähän yhdistetään vielä mahdollisuus esittää kysymyksiä työnantajalle joko etukäteen tai livelähetyksen aikana chatissa, niin rekrytointi astuu monta askelta lähemmäs työnhakijaa. Hakemus on mahdollista räätälöidä paremmin tehtävää vastaavaksi, eikä haastattelukaan ehkä jännitä niin kovasti, kun hakijalla on tietoa työstä jo ennestään. Siksi rekrylähetys on sekä työnantajan että työnhakijan yhteinen etu.

Rekrytoiva työnantaja, ota siis yhteyttä paikalliseen TE-liven studioon ja sovi maksuttoman rekrylähetyksen teosta ilman muita sitoumuksia! Ja työnhakija, käy tutustumassa TE-liven lähetyksiin ja katso, millaisina vaikkapa Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen tehtävät ja työympäristö näyttäytyvät tuoreella rekryvideolla!

Aiheesta muualla

TE-liven verkkosivut (te-live.fi)