Riveriaan voi hakea aina – tutustu jatkuvaan hakuun

Uutinen

Oletko kiinnostunut kouluttautumaan tai kaipaako ammattitaitosi päivittämistä? Riveriaan voit hakea opiskelemaan milloin vain, vaikka heti. Riverian jatkuvassa haussa voivat hakea kaikki koulutuksesta kiinnostuneet. Tarjolla perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja sekä tutkinnon osia. Jatkuva haku on aina avoinna, ja haussa olevat koulutukset vaihtelevat hakujaksoittain. Hakulomake löytyy Riverian verkkosivuilta kunkin koulutuksen sivulta. Hakujaksot ovat noin kuukauden mittaisia.

Kaksi Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän puualan opiskelijaa tarkistaa rakennusmateriaalien mittoja tietokoneelta.

Etsi sinua kiinnostava koulutus ja hae mukaan!

Perustutkintoihin ei pääsääntöisesti vaadita aikaisempaa osaamista tai koulutusta. Joskus koulutus voi olla suunnattu esimerkiksi aikuisille. Silloin vaatimuksena voi olla esimerkiksi 18-vuoden ikä, ajokortti, alan työkokemus tai tietty pohjakoulutus.

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa voi olla pääsyvaatimuksena esimerkiksi työkokemus tai jokin aikaisempi koulutus. Nämä tarkentavat kriteerit kuvataan koulutuskohtaisesti koulutuksen esittelysivuilla.

Riveriassa opetuskielenä on pääsääntöisesti suomi. Osa koulutuksista alkaa englannin kielellä mutta opetuskieli vaihtuu opintojen edetessä suomeksi. Nämä koulutukset on suunnattu kansainvälisille opiskelijoille.

Opiskelijalla on opinnot aloittaakseen oltava riittävä kielitaito. Jos äidinkielesi ei ole suomi (tai englanninkielisissä koulutuksissa englanti), hakemuksen liitteenä on toimitettava todistus kielitaidosta.

Soveltuvia todistuksia ovat

  • suomen kielellä suoritettu peruskoulu
  • suomen kielellä suoritettu ammatillinen koulutus tai lukio
  • yleinen kielitutkinto (YKI) hakukohteen taitotasolla
  • maahanmuuttajan kotoutumiskoulutuksen todistus hakukohteen taitotasolla
  • englanninkielisessä koulutuksessa vastaava todistus.

Jatkuvan haun soveltuvuuden arviointi sisältää pääsy- ja soveltuvuuskokeen ja haastattelun. Opiskelijat valitaan näiden tulosten perusteella.

Kun hakukelpoisuutesi on varmistettu, saat ohjeet soveltuvuuden arviointiin. Soveltuvuuden arvioinnissa selvitetään hakijan kiinnostusta, motivaatiota ja tavoitteita sekä opiskelu- ja työskentelyvalmiuksia. Arvioinnissa on kaksi osaa: pääsy- ja soveltuvuuskoe sekä haastattelu.

Opiskelun rahoittaminen

Opintoihin on tarjolla useita tukia. Tukien saamiseen vaikuttavat kuitenkin jotkin seikat.

Näitä ovat

  • koulutusmuoto eli se, onko opiskelu omaehtoista, oppisopimus vai työvoimakoulutus
  • opiskelumuoto eli onko opiskelu päätoimista vai sivutoimista
  • työmarkkina-asema: onko opiskelija koulutuksen alkaessa työtön työnhakija vai työsuhteessa
  • palkkatulot ja muut etuudet.

Perustutkinnon tai tutkinnon osan omaehtoinen opiskelu oppilaitosmuotoisessa koulutuksessa on aina päätoimista. Ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa opiskelu voi olla sivutoimista, ja tähän vaikuttaa suoritettavien opintojen laajuus ja opiskeluaika.

Mikäli suunnittelet koulutuksen aloittamista, sinun kannattaa selvittää tukimahdollisuutesi etukäteen Kelalta tai TE-palveluilta. Myös vakuutus- tai eläkeyhtiöt voivat tukea opintoja, jos kyseessä on uudelleenkoulutus ammatillisena kuntoutuksena.

Lue lisää

Toimeentulo opintojen aikana

Aiheesta muualla