Uraohjauspalvelujen kautta digiagentiksi Joensuun Työllisyyspalveluille

Uutinen

Media-alaa kohtaan kokema mielenkiinto vei 20-vuotiaan Aino Korppisen työskentelemään Joensuun Työllisyyspalveluille digiagentin tehtäviin. Kahden vuoden lukio-opintojen jälkeen Korppinen jätti lukion kesken ja haki opiskelemaan media-alaa Riverian ammattikouluun.

Aino Korppinen poseeraa Joensuun Ohjaamon ikkunoiden edustalla.

Kiinnostus media-alaa kohtaan lähti nuoruuden pitkäaikaisesta teatteriharrastuksesta. Nuoruuden haaveena Korppisella oli ryhtyä näyttelijäksi, mutta alaa opiskellessaan hän huomasi yhä enemmän, että itse tuotantopuoli kiinnosti häntä ja kyky vaikuttaa tarinaan valkokankaalla. Luovana ja taiteellisena ihmisenä Korppisesta tuntui, että media-alalla hän pääsee hyödyntämään näitä taitojaan. Valmistuessaan kesäkuussa 2023 Korppinen päätti pitää välivuotta ja etsiä töitä.

Korppinen kuitenkin koki olevansa jumissa tulevaisuutensa suhteen ja haki Kuntakokeilun kautta Ohjaamon uraohjauspalvelun pariin. Siellä Korppinen sai paljon apua tilanteeseensa ja uusia näkökulmia itsestään sekä uramahdollisuuksistaan. Uraohjaus rohkaisi häntä myös hakemaan jatko-opiskelemaan.

Eräänä perjantaina uraohjausvalmennuksessa Korppiselle kerrottiin Työllisyyspalveluiden avoinna olevasta digiagentin paikasta. Siihen etsittiin nimenomaan sosiaalisen median taitavaa ihmistä. Korppinen kiinnostui paikasta ja pääsikin pian haastatteluun. Ei kulunut montaakaan päivää, kun hän sai iloisen puhelun, jossa kerrottiin, että hän oli saanut paikan.

Digiagenttina työnkuvaan kuuluu erityisesti Ohjaamon sosiaalisen median sisällöntuotanto. Sisältöä tehdään yhdessä Ohjaamon asiantuntijoiden kanssa. Korppinen kuvailee työnkuvansa olevan monipuolista ja vaihtelevaa.

Digiagenttina työskennellessään hän on oppinut lisää esimerkiksi algoritmin toimintatavoista lukemalla työn ohessa erilaisia artikkeleita aiheesta. Videoiden tekeminen oli tuttua opintojen ajalta. Korppinen kokee, että sisällöntuotannon tekemiseen on tullut enemmän varmuutta digiagenttina työskentelyn seurauksena.

Työllisyyspalveluilla työskentelyssä Ainon mielestä parasta on työkaverit.

 Täällä on ihana yhteisö tehdä töitä. Jos ei olisi hyvä työporukka, niin luultavasti ei olisi niin mukava tehdä sitä työtäkään. Toinen tärkeä asia on se, että on aika vapaat kädet tehdä sisällöntuotantoa. Jos minulle syntyy jokin idea, jonka haluaisin toteuttaa, niin voin vaan heittää sen työkavereilleni ja voimme yhdessä sen toteuttaa.

Työllisyyspalveluilla työskentely on antanut Korppiselle paljon tärkeää tietoa, jota hän uskoo tarvitsevansa tulevaisuudessa. Yhteistyö monien eri ammattilaisten kanssa on opettanut hänelle paljon esimerkiksi Kelan tuista, uralla etenemisestä ja erilaisista poluista työllisyyden tai koulutuksen suhteen.

Korppinen tahtoo rohkaista muita nuoria, jotka ovat tällä hetkellä jumissa oman elämäntilanteensa ja työllistymisensä kanssa. Hänellä on itselläänkin ollut toisinaan haasteita omien voimavarojensa kanssa työelämässä. Hän uskoo, että kaikille on olemassa se oma sopiva työmuoto.

Aiheesta muualla

Lisätietoa Ohjaamo Joensuusta (joensuu.fi)