Syksyn 2024 työvoimakoulutukset ovat nyt haussa

Uutinen

Työvoimakoulutukset ja RekryKoulutukset tarjoavat ratkaisuja työvoimapulaan ja mahdollisuuden työllistymiseen lyhyellä koulutuksella.

Kuvituskuva opiskelusta.

Pohjois-Karjalassa on nyt haussa monipuolinen kattaus työvoimakoulutuksia eri aloille. Voit kouluttautua muun muassa myynnin, markkinoinnin, taloushallinnon, kiinteistönhoidon, teollisuuden, rakentamisen, kuljetuksen, ICT-alan, tai sosiaali- ja terveysalan tehtäviin! Tarjolla on koulutuksia myös yrittäjyydestä kiinnostuneille.

Koulutuksia voi tulla hakuun myös pitkin syksyä.

Mitä työvoimakoulutus ja RekryKoulutus tarkoittaa?

Työvoimakoulutuksella kehität ja täydennät osaamistasi työmarkkinoiden tarpeisiin!

Työvoimakoulutus on TE-palveluiden hankkimaa koulutusta, joka suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä koulutusta järjestävien oppilaitosten kanssa. Työvoimakoulutus suunnataan aloille, joilla on suurin tarve työntekijöistä.

Työvoimakoulutus on pääsääntöisesti maksutonta ja sen aikana sinulla on mahdollisuus samaan työttömyysturvaan kuin työttömänä. Korvaukseksi palvelusta aiheutuvista kustannuksista voit saada osallistumispäiviltä kulukorvausta. Jos et saa sitä työttömyysturvan maksajalta, voit hakea harkinnanvaraista kulukorvausta TE-toimistosta tai kuntakokeilusta.

RekryKoulutus on myös työvoimakoulutusta. Sen aikana hankit työnantajan tarpeeseen sopivan osaamisen ja työllistyt organisaatioon koulutuksen päätteeksi. Koulutukset toteutetaan TE-palveluiden ja työnantajien yhteistyönä. Niissä yhdistyvät oppilaitoksessa suoritettavat teoriaopinnot ja käytännön työssä oppiminen koulutusta järjestävässä yrityksessä.

Kenelle työvoimakoulutus ja RekryKoulutus on suunnattu?

Koulutukseen valitaan ensisijaisesti työttömiä tai työttömyysuhan alaisia henkilöitä. Voit kuitenkin tulla valituksi, vaikka olisit työssä tai yrittäjä, jos koulutuksen todetaan edistävän työllistymistäsi nykyisessä työssäsi tai tukevan alan vaihtoa. Koska työvoimakoulutukset ovat aikuiskoulutusta, alle 20-vuotiaat pääsevät niihin harvoin.

Lue lisää

Palveluita työnhaun tueksi

Palvelut

Työvoimakoulutus

Aiheesta muualla

Tutustu Pohjois-Karjalan alueen haussa oleviin työvoimakoulutuksiin ja hae rohkeasti mukaan (te-palvelut.fi)