Lokakuussa avautunut Valmennusympäristö Kupari tarjoaa työhönvalmennusta Outokummun Vanhalla Kaivoksella

Uutinen

Outokummun kaupungin Valmennusympäristö Kupari tarjoaa työhönvalmennusta ja mahdollisuuden erilaisten työtehtävien kokeilemiseen sekä osaamisen kehittämiseen työkokeiluna. Palvelu on tarkoitettu outokumpulaisille Kuntakokeilun/TE-toimiston asiakkaille, jotka ovat motivoituneita työhönvalmennukseen ja joilla on mahdollisuus työkokeiluun. Valmennusympäristö Kuparin tiloissa toimii pienimuotoinen vohvelikahvio sekä lahjoitustavaroita vastaanottava ja eteenpäin välittävä Kierto&Kirppis. Kuparissa jaetaan mukaan myös hävikkiruokaa.

Valmennusympäristö Kupari toimii Outokummun Vanhalla Kaivoksella.

Käytännön työtehtäviä ja yksilölliset tavoitteet

Valmennusympäristöön tullaan työkokeiluun kokeilemaan erilaisia työtehtäviä. Työkokeilulle asetetaan aina yksilölliset tavoitteet. Työkokeiluun tullessa ei tarvitse osata tai tietää työtehtävistä mitään, vaan tarkoitus on oppia uutta ja opetella yhdessä. Työkokeilu sisältää tehtäviin perehdytyksen ja ohjauksen lisäksi myös yksilöllistä ja ryhmässä tapahtuvaa työhönvalmennusta.

Työhönvalmentaja Heini Timonen kertoo, että valmennusympäristön toiminta on startannut onnistuneesti.

Meillä on tällä hetkellä jo 7 motivoitunutta työkokeilijaa, joiden kanssa olemme luoneet valmennusympäristöä yhdessä. Olemme halunneet luoda aidon työympäristön ja -yhteisön, jossa on mahdollisuus opetella erilaisia työtehtäviä ja työelämätaitoja. On ollut mahtavaa olla mukana todistamassa sitä, miten valmennusympäristö on jo nyt mahdollistanut lukuisia onnistumisen kokemuksia ja tehnyt näkyväksi asiakkaidemme piilevää osaamista. Nyt kun olemme saaneet perustoiminnot eli vohvelikahvion ja Kierto&Kirppiksen toiminnan käynnistettyä, otamme lisää uusia asiakkaita mukaan valmennukseen. Jonossa onkin jo useita kiinnostuneita.

Käytännön työtehtävissä on mahdollista kehittää osaamista ja taitoja, jotka edistävät työllistymistä. Työhönvalmentajat opastavat ja tukevat koko työkokeilun ajan sekä tilanteen ja tarpeen mukaan myös jatkopolulle siirtyessä. Valmennusympäristön kokeiltavia työtehtäviä voidaan räätälöidä yksilöllisesti.

Kokeiltavia työtehtäviä ovat esimerkiksi:

  • Kierto&Kirppis: Työtehtävinä esimerkiksi lahjoitustavaroiden vastaanotto, huolto, hinnoittelu ja esille laitto sekä myymälän visuaalisesta ilmeestä ja siisteydestä huolehtiminen.
  • Kahvio: Työtehtävinä esimerkiksi vohvelien valmistus, myytävien tuotteiden esille laitto sekä astiahuolto ja kahvion siisteydestä huolehtiminen.
  • Asiakaspalvelu: Työtehtävinä esimerkiksi kahvio- ja kirppistuotteiden myynti, markkinointi ja asiakaspalvelu sekä myytävien tuotteiden esille laitosta ja yleisestä siisteydestä huolehtiminen.
  • Greenteam: Työtehtävinä esimerkiksi piha-alueen siisteydestä ja viihtyvyydestä huolehtiminen, erilaiset kausityöt ja istutukset sekä viherkasvien hoito.
  • Siivous: Työtehtävinä esimerkiksi yleisten tilojen siivous, roskien vienti ja lajittelu.
  • Talkkari: Työtehtävinä esimerkiksi piha-alueen puhtaudesta huolehtiminen, kausityöt, kiinteistön päivittäiseen huoltoon liittyviä tehtäviä ja pientä nikkarointia.

Aiheesta muualla