Jos palveluksesi päättyy eikä sinulla ole tiedossa työpaikkaa, muista ilmoittautua työnhakijaksi

Uutinen

Jos sinulla ei ole tiedossa työpaikkaa heti palvelusajan päättymisen jälkeen, ilmoittaudu työnhakijaksi TE-toimistoon. Voit ilmoittautua työnhakijaksi jo ennen palvelusajan päättymistä ja ilmoittaa etukäteen ensimmäisen työttömyyspäiväsi. Muista, että jos ilmoittaudut työnhakijaksi vasta palvelusajan päättymisen jälkeen, oikeutesi työttömyysturvaan alkaa aikaisintaan ilmoittautumispäivästä.

Ilmoittaudu työnhakijaksi

Kätevimmin ilmoittaudut työnhakijaksi TE-palveluiden Oma asiointi -palvelussa. Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai sirullista henkilökorttia, voit ilmoittautua työnhakijaksi TE-palveluiden puhelinpalvelussa tai TE-toimiston toimipaikassa.

Ilmoita kaikki työsuhteesi kahden viimeisen vuoden ajalta sekä muut työnhaun kannalta merkitykselliset työsuhteet ja koulutustiedot. Työnhakusi alkaa heti, kun olet vastannut verkkopalvelun kysymyksiin ja lähettänyt tiedot. Lähettämisen jälkeen saat ohjeet, miten jatkat asiointia. Varaudu esittämään tutkinto- ja työtodistuksesi sekä todistus palvelusajasta.

Hae työttömyysturvaa

Voit hakea työttömyysturvaa joko Kelalta tai omasta työttömyyskassastasi. Työttömyysturvaa saadaksesi työnhakusi pitää olla voimassa. Omavastuuaika alkaa vasta, kun olet aloittanut työnhakusi. Omavastuuaikana sinulle ei makseta työttömyysetuutta. 

Hae työtä omatoimisesti

Työnhakijaksi ilmoittautumisen jälkeen olet mukana, kun etsimme sopivia henkilöitä TE-toimistoon avoimeksi ilmoitettuihin työpaikkoihin. Työnhakijana olo ei kuitenkaan korvaa omaa aktiivisuutta työnhaussa. Aloita siis työpaikan hakeminen jo ennen palvelusajan päättymistä tai heti päättymisen jälkeen.

Toimi työnhakijana TE-toimiston kanssa sopimallasi tavalla

Työllistymissuunnitelmassa sovit työnhakusi tavoitteista, omista tehtävistäsi ja tarvitsemistasi palveluista. Toimimalla suunnitelmassa sovitulla tavalla ja ilmoittamalla mahdollisista muutoksista työnhakutilanteessasi varmistat työpaikan löytämisen mahdollisimman nopeasti ja työttömyysetuuden saamisen.

Oma asiointi -verkkopalvelun kautta voit pitää yhteyttä asiantuntijaasi. Sieltä näet myös kaikki avoinna olevat tehtäväsi. Henkilöasiakkaan yleisestä neuvontapalvelusta saat vastauksia työllistymiseen, TE-palveluiden kanssa asioimiseen sekä verkkopalvelujen käyttöön liittyviin kysymyksiin sekä tarvittaessa jatko-ohjauksen muihin sinulle sopiviin palveluihin.