Kausityötä on tarjolla myös talviajalle – Lappiin houkutellaan kausityöntekijöitä verkkotapahtuman avulla

Uutinen

Monet mieltävät kausitöiksi vain kesätyöt, mutta kausityötä voi tehdä myös talvella. Work in Lapland -verkkotapahtuma houkuttelee työnhakijoita Lappiin muualta Suomesta ja maailmalta.

Monet työnantajat etsivät talvikaudelle kausityöntekijöitä Pohjois-Suomeen ja Lappiin. Lisäksi erityisesti ravintola-alalla tarvitaan apukäsiä pikkujoulukauteen ympäri Suomea. Nyt onkin mainio aika lähettää työhakemuksia talven kausitöihin.

Oletko jo tutustunut Työmarkkinatorilla oleviin avoimiin kausityöpaikkoihin? Verkossa on lisäksi lukuisia muita työnhakusivustoja, joilla voit selata kausityöpaikkoja. Voit myös löytää piilotyöpaikkoja, kun kartoitat asuinalueellasi toimivia yrityksiä ja otat niihin yhteyttä. Voit lähestyä yrityksiä sähköpostilla ja tiedustella, olisiko niissä tarvetta kausityöntekijöille. Lisäksi henkilökohtaiset suhteet kannattaa ottaa käyttöön.

Avoimet työpaikat (tyomarkkinatori.fi)

Jos olet TE-palvelujen työnhakija-asiakas, sinulla voi olla oikeus palkkatukeen, mikä kannattaa mainita työnantajalle.

Jos saat työpaikan muualta kuin asuinpaikkakunnaltasi, voit hakea Kelasta tai työttömyyskassastasi liikkuvuusavustusta. Liikkuvuusavustuksen saaminen edellyttää, että saat työttömyysturvaa ennen työsuhteen alkamista ja muutat työn perässä, johon olisi alkuperäiseltä asuinpaikkakunnaltasi yli kolmen tunnin päivittäinen työmatka.

Matkailu-, hotelli- ja catering-aloihin keskittyvä verkkotapahtuma Work in Lapland järjestetään syyskuun alussa

Työnhakijat ja Lapin alueen työnantajat kokoontuvat Work in Lapland -verkkotapahtumassa torstaina 7.9.2023. Verkkotapahtumassa työnantajat esittelevät yrityksiään ja avoimia työpaikkojaan. Voit ladata tapahtuman verkkoalustalle työnhakijaprofiilin sekä ansioluettelosi. Voit hakea työpaikkoja ja keskustella työnantajien kanssa tapahtuman aikana.

Work in Lapland -verkkotapahtumia on järjestetty useaan kertaan. Jokaisessa tapahtumassa on painotus tiettyihin teemoihin tai ammattialoihin. Tällä kertaa keskitytään matkailu-, hotelli- ja catering-aloihin. Mukana on runsaasti myös muiden alojen edustajia. Tapahtumaan osallistuvat työnantajat ja esiteltävät työpaikat ovat pääosin Lapista, Pohjois-Pohjanmaalta ja Kainuusta.

Jotta pääset mukaan Work in Lapland -verkkotapahtumaan, sinun tulee rekisteröityä tapahtumasivulle etukäteen. Tapahtuma-aika on torstaina 7.9. klo 11–15. Tapahtuma-ajan ulkopuolella voit esimerkiksi selailla tapahtumassa avoimeksi julkaistuja työpaikkoja ja hakea niitä.

Lue lisää

Aiheesta muualla