Luotettava työntekijä -palvelun ja Työmarkkinatorin välinen yhteistyö helpottaa työn hakemista

Uutinen

Työmarkkinatori ja Luotettava työntekijä -palvelu tekevät yhteistyötä. Voit koota työnhakuun liittyvät tiedot Luotettava työntekijä -palveluun ja syksystä 2024 alkaen antaa luvan tietojen siirtämiseen Työmarkkinatorin työnhakuprofiiliin. Lisäksi palvelusta löytyvät Työmarkkinatorin työpaikkailmoitukset.

Luotettava työntekijä on maksuton palvelu, jonka tavoitteena on auttaa sinua löytämään sopivat työpaikat sekä työllistymistä edistävät palvelut omalta alueeltasi. Se kokoaa suosituimpien työnvälityspalveluiden työpaikkailmoitukset samaan paikkaan ja esittelee niistä juuri sinulle sopivimmat ilmoitukset. Kun löydät palvelusta kiinnostavan ilmoituksen, voit siirtyä rekrytointijärjestelmään, jossa se on julkaistu. Osaa työpaikoista voit hakea suoraan Luotettava työntekijä -palvelun kautta. Luotettava työntekijä -palvelusta näet myös, onko työpaikkailmoituksen jättänyt yritys arvioitu luotettavaksi.

Luotettava työntekijä -palvelun työnhakuprofiili auttaa oman osaamisesi tunnistamisessa ja sanallistamisessa sekä digitaalisen ansioluettelon luomisessa. Voit lisäksi antaa palvelulle suostumuksen hakea omia koulutukseen, pätevyyksiin ja perehdytykseen liittyviä tietojasi eri rekistereistä. Näin profiilin teko palveluun helpottuu.

Onko sinulla jo työnhakuprofiili Luotettava työntekijä -palvelussa? Syksyllä 2024 pääset siirtämään tietosi helposti myös Työmarkkinatorille. Työnantaja ei kuitenkaan voi selata työnhakijoita Luotettava työntekijä -palvelussa, joten työnhakuprofiili kannattaa tehdä myös Työmarkkinatorille. Jos haluat siirtää profiilitietosi useampiin järjestelmiin, voit aloittaa profiilin täyttämisen Luotettava työntekijä -palvelussa ja siirtää sieltä tietosi eri työnhakusivustoille.

Luotettava työntekijä -palvelu toimii suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, viroksi, ukrainaksi ja venäjäksi. Palveluun tunnistaudutaan mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla.

Luotettava työntekijä -palvelu kokoaa yhteen työnhakijat, työnantajat sekä työllistymistä edistävät ja yrittäjyyttä tukevat palvelut

Usein työnhakijoiden haasteena on löytää oman alueensa ja toimialansa työpaikat, työnantajat, työllistymistä edistävät palvelut sekä liittojen ja työttömyyskassojen palvelut, sillä niitä on tarjolla useissa erilaisissa järjestelmissä ja sovelluksissa. Työnhakijat joutuvatkin usein syöttämään omia tietojaan uudelleen ja uudelleen.

Luotettava työntekijä -palvelu auttaa löytämään eri alueiden ja toimialojen työllistymistä ja yrittäjyyttä edistävät palvelut. Lisäksi se mahdollistaa omien tietojen luvittamisen ja suostumusten antamisen oman alueen ja toimialan työnantajille, työllistymistä edistäviin palveluihin, koulutuksentarjoajille sekä liitoille ja kassoille. Tietojen ja suostumusten avulla työnantajat, työllistymistä edistävien palveluiden tarjoajat sekä koulutuksentarjoajat voivat olla suoraan yhteydessä työnhakijoihin ja tarjota heille työtä, palveluita ja koulutusta.

Luotettava työntekijä -palvelun tavoitteena on luoda palveluekosysteemi, joka parantaa työvoimapalveluiden asiakaskokemusta sekä edistää työnhakijoiden työllistymistä ja osaamisen kehittämistä. Tavoitteena on myös parantaa alueiden elinvoimaisuutta ja kilpailukykyä sekä auttaa työvoimaviranomaisia rakentamaan ihmislähtöisiä ja vaikuttavia palveluita.

Luotettava työntekijä -palvelu on kehitetty osana Työ- ja elinkeinoministeriön, Vastuu Groupin, Rakennusteollisuuden ja Rakennusliiton Digitaalinen työllistyminen -hanketta. KEHA-keskus ja Työmarkkinatori ovat olleet palvelun kehityksessä mukana alusta alkaen ja yhteistyö jatkuu.

Aiheesta muualla

Luotettava työntekijä -palvelu (luotettavatyontekija.vastuugroup.fi)