Palkkatuki työnhaun apuna

Uutinen

Palkkatuki on taloudellinen tuki, jota työnantaja voi saada työttömän työnhakijan palkkaamiseen.

Jos olet työtön työnhakija, työvoimaviranomainen voi tietyissä tilanteissa myöntää palkkatukea työnantajalle, joka palkkaa sinut töihin. Palkkatuki voidaan myöntää myös silloin, jos sinut palkataan työhön, johon ammatillinen osaamisesi ei täysin riitä, tai jos sinulla on tehtävässä pärjäämiseen vaikuttava vamma tai sairaus.

Palkkatuettu työ on aina normaali työsuhde tai oppisopimuskoulutus. Työsuhde voi olla toistaiseksi voimassa oleva tai määräaikainen, ja kokoaikainen tai osa-aikainen. Saat työstä kyseiseen työsuhteeseen sovellettavan työehtosopimuksen mukaista palkkaa, tai jos työehtosopimusta ei ole, niin tavanomaista ja kohtuullista palkkaa.

Työnantaja voi saada palkkatukea 50 prosenttia työttömän työnhakijan palkkakustannuksista. Alentuneesti työkykyisen työnhakijan työllistämiseen voi saada tukea 70 prosenttia. Eräissä tilanteissa yhdistys, säätiö tai rekisteröity uskonnollinen yhdyskunta voi saada palkkatukea 100 prosenttia palkkakustannuksista. Tukea voidaan myöntää palkkakustannuksiin sekä korvauksena työnohjaukseen käytetystä ajasta.

Kenelle ja millä ehdoin

Työvoimaviranomainen voi myöntää palkkatukea palkkakustannuksiisi, jos

  • olet ilmoittautunut työttömäksi työnhakijaksi,
  • palkkatuki auttaa työllistymistäsi,
  • siitä on sovittu työllistymissuunnitelmassasi,
  • työnantaja ja työsuhde täyttävät palkkatuen myöntämiseen vaadittavat edellytykset ja
  • työllisyysalueella on käytettävissään tarvittavat määrärahat.

Toimi näin

Jos mietit, oletko oikeutettu palkkatukeen, voit ottaa yhteyttä omaan vastuuvirkailijasi tai jättää yhteydenottopyynnön. Jos et ole vielä ilmoittautunut työnhakijaksi, niin tee se mahdollisimman pian. Työnantajan tulee olla yhteyksissä työvoimaviranomaiseen ja tehdä palkkatukihakemus.

Henkilöasiakkaan asiointi tapahtuu ensisijaisesti Työmarkkinatorin Asiointi-osion kautta. Jos et voi käyttää verkkopalvelua, voit lähettää meille postia tai sähköpostia, sekä asioida puhelinpalvelussa tai kuntien palvelupisteillä.

Yhteystiedot

Pohjois-Karjalan työllisyysalueen yhteystiedot löydät Työmarkkinatorin aluesivujen Yhteystiedot-osiosta.