"Kaikissa tapauksissa tällaisia lisää." – Meirän Rekry 2024 kiinnosti kävijöitä

Uutinen

Meirän Rekry keräsi 17.1.2024 Seinäjoki Areenalle lähes 60 näytteilleasettajaa aidoilla rekrytointitarpeilla sekä 1800 messukävijää, jotka olivat kiinnostuneita uusista uramahdollisuuksista tai koulutuksesta.

TE-toimiston asiantuntija keskustelee näytteilleasettajan kanssa rekrymessuilla.

Meirän Rekryssä näytteilleasettajina oli työnantajia monipuolisesti eri aloilta ja tarjolla oli sekä vakituisia että määräaikaisia työsuhteita. Kausityösesonki on jo alkuvuodesta täydessä vauhdissa, joten tarjolla oli myös runsaasti erilaisia kesätyömahdollisuuksia. Samaan aikaan Meirän Rekryn kanssa järjestettiin Opinlakeus-messut viereisessä B-hallissa. Areenassa oli siis esillä varsin kattavasti maakunnan erilaiset työ- ja koulutusmahdollisuudet.

Meirän Rekryn messutarjonnassa oli avoimien työpaikkojen ja työllistymistä edistävien palveluiden lisäksi myös muuta oheisohjelmaa. Tapahtumassa oli tuttuun tapaan mahdollisuus päivittää työnhakuasiakirjansa osallistumalla maksuttomaan CV-kuvaukseen ja hakemalla käytännön vinkkejä ansioluettelon laatimiseen CV-pajasta. Sekä CV-kuvaus ja CV-paja saivatkin työnhakijoilta kiitosta. Messulavalla kuultiin Tampereen yliopiston tutkijatohtori Jussi Raskun puheenvuoro tekoälystä sekä aikuisena unelma-ammattiin opiskelleen Aliisa Pikkaraisen kannustava uratarina.

Esimerkillinen eteläpohjalainen työnantaja

Meirän Rekry -messuilla myönnettiin myös ensimmäistä kertaa esimerkillinen eteläpohjalainen työnantaja -tunnustus. Alle 50 henkilöä työllistävien sarjassa palkinnon sai Kerabit Kattoelementit Oy ja vähintään 50 henkilöä työllistävien sarjassa palkittiin PowerPark. Kunniamaininnat saivat Hopea-Puro Oy sekä Riikku Group Oy.

Palkinnon myöntäjät Vates-säätiö, Etelä-Pohjanmaan kauppakamari, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät ja Etelä-Pohjanmaan Yhteiskuntavastuuryhmä pitävät tärkeänä antaa tunnustusta työnantajille, jotka toimivat esimerkillisesti esimerkiksi rekrytoimalla vaikeassa työmarkkina-asemassa olevia, kuten osatyökykyisiä, maahan muuttaneita tai vailla työkokemusta olevia henkilöitä. Nämä työnantajat rekrytoivat monimuotoisesti eli palkkaavat eri-ikäisiä ja erilaisista taustoista tulevia. He panostavat henkilöstön hyvään perehdytykseen ja työhyvinvointiin sekä tukevat työssä pysymistä tai sinne paluuta esimerkiksi mukautuksilla ja muilla yksilöllisillä ratkaisuilla.

Lue uutinen tunnustuksen saajista:
Vuoden esimerkilliset eteläpohjalaiset työnantajat ovat Kerabit Kattoelementit ja PowerPark (vates.fi)

Kävijät toivovat lisää vastaavia rekrytapahtumia

Messupalautteen mukaan 93 % vastaajista toivoisi, että vastaavia tapahtumia järjestettäisiin lisää. Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto järjestää kuluvan vuoden aikana vielä useita mini-Meirän Rekry -tapahtumia joko Seinäjoen toimipaikalla Valtionkadulla tai pop up -tapahtumina eri puolilla maakuntaa. Seuraava mini-Meirän Rekry järjestetään ke 6.3.2024 klo 13–15 Ideaparkin keskusareenalla ja paikalle odotetaan 15–20 näytteilleasettajaa.

Etelä-Pohjanmaan TE-toimiston järjestämä Meirän Rekry on vakiinnuttanut paikkansa maakunnan suurimpana rekrytointitapahtumana. TE-palveluiden siirtyessä kuntien järjestämisvastuulle vuoden 2025 alusta lukien oli Meirän Rekry jäämässä ilman isäntää. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen kanssa onkin jo käyty keskusteluja Meirän Rekryn järjestämisvastuun siirtymisestä ELY-keskukselle ensi vuonna, ja maakunnallinen rekrytointitapahtuma saa jatkoa jo ensi vuonna.