Sinuna-tunnistautuminen poistuu käytöstä ja se korvataan toisella sähköpostitunnistautumisen vaihtoehdolla

Uutinen

Suomeen töihin pyrkiville osaajille tarkoitettu Sinuna-tunnistautuminen poistuu käytöstä helmikuun loppuun mennessä, ja se korvataan toisella tunnistautumistavalla. Vanhat profiilitiedot tulevat säilymään ennallaan.

Työmarkkinatorille tunnistaudutaan pääasiallisesti valtakunnallisen Suomi.fi-tunnistautumisen avulla. Jos käyttäjällä ei ole mahdollisuutta käyttää Suomi.fi- tai eIDAS-tunnistusta, on palveluun kirjautuminen onnistunut Sinuna-tunnistautumispalvelun avulla. Tämä koskee esimerkiksi aktiivisesti Suomeen töihin pyrkiviä osaajia. 

Sinuna-tunnistautuminen poistuu käytöstä helmikuun loppuun mennessä, ja se korvataan toisella tunnistautumistavalla. Jos käytät uuden tunnustautumistavan yhteydessä samaa sähköpostia, profiilitietosi säilyvät ennallaan. 

Uutta sähköpostitunnistautumista koskevat samat rajoitteet kuin Sinunaa. Tunnistuksella ulkomailta Suomeen töihin pyrkivät osaajat voivat siis luoda työnhakuprofiilin ja hyödyntää Työmarkkinatorin tekoälypohjaisia kohtaantotoiminnallisuuksia. He eivät kuitenkaan voi hoitaa viranomaisasiointia, hyödyntää työnantajapalveluita tai ilmoittaa kotitaloustyöpaikkoja. Vaihtoehtoinen sähköpostitunnistautuminen onkin Työmarkkinatorilla tarkoitettu vain niille, joilla ei ole mahdollisuutta tunnistautumiseen Suomi.fi- tai eIDAS-tunnistuksen kautta. 

Uusi tunnistautumispalvelu otetaan käyttöön helmikuun aikana. Uutisoimme asiasta uudelleen, kun muutos on valmis.

Työmarkkinatorille tunnistautuminen