Tärkeää tietoa harkinnanvaraisen kulukorvauksen maksatuksesta ja muutoksista vuonna 2025

Uutinen

TE-toimistot ja kuntakokeilut voivat myöntää henkilöasiakkailleen harkinnanvaraista kulukorvausta. Korvauksen maksamisen on hoitanut KEHA-keskus, mutta lainsäädännön muutoksen myötä maksatus siirtyy uusille työvoimaviranomaisille ensi vuoden alusta.

Harkinnanvaraisen kulukorvauksen maksaminen KEHA-keskuksessa on pitkittynyt hakemusten suuren määrän vuoksi. Hakemusten määrä kasvoi yllättäen Venäjän Ukrainaan aloittaman hyökkäyssodan ja sen aiheuttaman pakolaisaallon seurauksena. Tällä hetkellä hakemuksia on käsittelyjonossa noin 30 000, ja ennakoidaan, että loppuvuoden aikana jonoon saapuu vielä noin 16 000 uutta hakemusta. Suurin osa hakemuksista on paperihakemuksia, joiden siirtäminen uuteen asianhallintajärjestelmään vie useita kuukausia.

KEHA-keskus keskeyttää harkinnanvaraisen kulukorvauksen maksamisen siirtymäajaksi, jotta uudet työvoimaviranomaiset voivat aloittaa hakemusten käsittelyn 1.1.2025 alkaen mahdollisimman sujuvasti. Saapuneet hakemukset kirjataan ja siirretään työvoimaviranomaisten käsiteltäväksi asiakkaan koti- tai asuinkunnan mukaan. Asiakas saa kirjaamisesta vastaanottoviestin, joka ilmoittaa hakemuksen käsittelyyn ottamisesta.

Lue lisää

Harkinnanvarainen kulukorvaus

Aiheesta muualla