Työmarkkinatori kehittyi vuonna 2023

Uutinen

Vuosi 2023 lähestyy loppuaan, joten on aika muistella, miten Työmarkkinatori kehittyi vuoden aikana. Paransimme entisiä ja loimme uusia toiminnallisuuksia. Kehitimme työpaikkahakua, uudistimme aluesivut sekä lisäsimme Työpaikkavahdin ja mahdollisuuden tunnistautua uudella tavalla, lisätä työpaikkailmoituksia suosikeiksi ja tallentaa työnhakuprofiileja myöhempää tarkastelua varten.

Alkuvuodesta kehitimme Työmarkkinatorin avoimien työpaikkojen haun ehtoja, minkä myötä työpaikkoja pystyy rajaamaan muun muassa työkielen mukaan. Lisäsimme myös Työpaikkavahdin, joka helpottaa sopivan työn löytämistä. Työmarkkinatorin työpaikkahaussa voi valita haluamansa hakuehdot ja tilata ilmoituksen uusista työpaikoista sähköpostiin. Työpaikkavahti lähettää sähköpostia, kun hakuehtoja vastaava avoin työpaikka julkaistaan Työmarkkinatorilla.

Keväällä Työmarkkinatorin aluesivut uudistuivat. Aluesivut kokoavat paikalliset työelämätoimijat ja niiden palvelut yhteen paikkaan. Aluesivujen sisältö syntyy alueen työllisyys- ja elinkeinotoimijoiden yhteistyönä. Toimijat suunnittelevat yhdessä, millainen sisältökokonaisuus aluesivuille luodaan. Kehittämisvaiheessa tehdyillä käyttäjähaastatteluilla selvitettiin asiakkaiden tarpeita ja näkemyksiä, koska haluttiin varmistaa, että uudet aluesivut vastaavat sekä asiakkaiden että työelämätoimijoiden tarpeisiin.

Kesällä lisäsimme Työmarkkinatorille vaihtoehtoisen tunnistautumistavan niille, jotka eivät voi käyttää Suomi.fi-tunnistautumista. Jos käyttäjä on jonkin muun EU-maan kuin Suomen kansalainen, käyttää hän ensisijaisena tunnistustapana eIDAS-tunnistusta, johon pääsee myös Suomi.fi-tunnistautumisen kautta. On kuitenkin sellaisia käyttäjiä, esimerkiksi aktiivisesti Suomeen töihin pyrkiviä osaajia, joille vahva tunnistautuminen ei ole mahdollista. Kun ulkomailta Suomeen töihin pyrkivät osaajat käyttävät Sinuna-tunnistautumispalvelua, he voivat luoda työnhakuprofiilin ja hyödyntää Työmarkkinatorin tekoälypohjaisia kohtaantotoiminnallisuuksia.

Lokakuussa lisäsimme kirjautuneille käyttäjille paljon toivotun mahdollisuuden lisätä työpaikkailmoituksia suosikkeihin ja tarkastella niitä myöhemmin. Kun käyttäjä kirjautuu Työmarkkinatorille, työpaikkailmoituksia voi lisätä suosikkeihin Omille sivuille. Työpaikka näkyy suosikeissa niin kauan kuin se on julkaistu tai kunnes se poistetaan suosikeista.

Marraskuussa lisäsimme työnantaja- ja yrittäjäkäyttäjille mahdollisuuden tallentaa työnhakuprofiileja ja tarkastella niitä myöhemmin. Kun työnantaja tai yrittäjä kirjautuu Työmarkkinatorille, on mahdollista merkitä käyttäjien työnhakuprofiileja myöhempää tarkastelua varten. Työnhakuprofiili näkyy tallennettujen joukossa niin kauan kuin se on julkaistu tai kunnes se poistetaan tallennetuista profiileista.